PHP ile Live Video Streaming

8 Cevap php

Ben bir PHP / AJAX / MySQL sohbet uygulaması var. Benim uygulama sohbet video eklemek istiyorum. Nasıl canlı video konferans / PHP uygulamasında sohbet için kullanılacak canlı video akışı oluşturabilirsiniz. Ben böyle bir sistemi kurmak istediğini bilmek gerekir anahtar terimler nelerdir? Bu PHP kullanmak için ilk etapta iyi bir fikir mi? Ben düşünmeden bir şey var mı? Başka hangi diller belki de PHP ile birlikte kullanabilir miyim?

8 Cevap

Ben PHP terk etmek zorunda, ama burada farklı teknolojilerin gerek demiyorum.

Kullanıcının (Akamai :-)) olmadan basit başlamak ve burada etkileri hakkında düşünelim. Video chat, vs - bu başında tüm istemci tarafı var. Kullanıcı bir şekilde sinyal kapmak ve sunucuya göndermek istediğiniz, bir web kamerası var. Hayır PHP bugüne kadar var.

Ben Flaş (bu tutorial on webcams and flash kontrol) bu olsa destekleyen yüzden sunucuya içeriği taşımak için Flash'ı kullanabilirsiniz biliyorum. Flash ile kalacağım eğer ben o Flex (flex and webcam tutorial) muhtemelen içine bakmak iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum.

Yani o belki bu size belli ki bu henüz size app içindeki bir tam video sohbet vermeyecektir çünkü size araştırma için gereken yere bir fikir verir, sadece temelleri vardır. Yeni başlayanlar için, akarsu kaydetmek için yol çeşit gerekir ve re-publish onları çok diğerleri gibi, sohbet diğer insanlar görüyorum.

Ben de bu olsa tüketmek ve genellikle, bu sorunu çözmek için bir Stackoverflow soru daha yol daha ihtiyacınız olacak olacak ne kadar trafik ve bant genişliği emin değilim. En iyi app tam bir spec yapmak olacak ve daha sonra bunu oluşturmanıza yardımcı olacak bazı insanları işe olur.

HTH!

Canlı video akışı uygulaması oluşturmak için benzer bir iş parçacığı here var PHP / AJAX / MySQL yeterli olmayacaktır. Öncelikle Flex veya Silverlight kullanarak göstermektedir.

PHP Eğer video konferans makyaj ve sohbet uygulamaları sitenizin sayfaları oluşturmak izin verir, ama bu teslim ya da sizin için video akışı olmayacak - PHP sadece sunucu üzerinde çalışır ve bir istemci tarayıcısına HTML dışarı vermektedir.

Video için ihtiyaç duyacağınız ilk şey alandaki Akamai veya çok sayıda diğerleri gibi biriyle canlı streaming hesabıdır. Adete kadar canlı video akışı olacak sunucu: - yani bu hesabı kullanarak size video için bir giriş noktası verir.

(PHP veya ne olursa olsun kullanarak) sayfanızın içine seçtiğiniz teknolojisi için uygun denetimi katıştırma ve canlı adresi Verilen - windows media player, flash ve silverlight bu elde sağlayacak - Sonra, tarayıcılar video çıkmak istiyorum video beslemesi.

PHP (veya başka bir betik dili) uygulamanın sohbet kısmını oluşturmak ve birlikte şeyi (sohbet ve gömülü video oynatıcı) getirmek için kullanılacak.

Umarım bu yardımcı olur.

Canlı video konferans için bir akarsu sunucu ihtiyacını göz ardı edemeyiz.

Bunun için onu göndermek için bir akış sunucuya ihtiyaç - Evet, flash yerel flaş kontrolü içinde bir web kamerası video görüntüleme, ama daha sonra ağ üzerinden bu video göndermek izin etmeyeceğiz.

Eğer böyle bir şey inşa etmek için gidiyoruz eğer o bunu uygulamayı nasıl inşa etkileyecek gibi çok erken aşamada video barındırmak için gidiyoruz nasıl düşünmek ihtiyatlı bulunuyor. Flash / Flex / Silverlight / Windows Media .... vs ...

There are a lot of "off-the-shelf" 'servers' that will run in your environment. Most of these utilize the aforementioned Flex or Silverlight to implement the actual video itself but I'm pretty sure all will run under LAMP/PHP.

Zorluklar mevcut bulunuyor ve video (bu akış bant genişliği üzerinde ağır söylemeye gerek yok) akışı izin hosting-sağlayıcı alıyorum her şeyi en iyi yazılım toplama olacaktır.

Live Video Streaming ve Kayıt için red5, Flex ve PHP kullanır Bu proje birçok özelliğe sahiptir

  1. Izleyicilere canlı video akışı

  2. Sunucusuna cam veya diğer video giriş cihazlarından akışları kaydedin

  3. Kaydedilen akarsuları ve dosyaları önizleme ve video için görüntülemek istediğiniz frame thumbnail.

  4. Bilgisayarınızdan videoları yükleyebilir ve red5 kullanılarak akış olabilir hangi FLV çevirebiliriz.

  5. Herhangi çözünürlükleri seçin

  6. Herhangi bir komut dosyası için takılabilir

  7. Each website user can have a separate Directory for storing their videos and thumbnails use this link http://code.google.com/p/red5-flex-streamer/

Aynı sorun / cevap here, aşağıda alıntı

I'm assuming you mean that you want to run your own private video calls, not simply link to Skype calls or similar. You really have 2 options here: host it yourself, or use a hosted solution and integrate it into your product.


Self-Hosted ----------------- This is messy. This can all be accomplished with PHP, but that is probably not the most advisable solution, as it is not the best tool for the job on all sides. Flash is much more efficient at a/v capture and transport on the user end. You can try to do this without flash, but you will have headaches. HTML5 may make your life easier, but if you're shooting for maximum compatibility, flash is the simplest way to go for creating the client. Then, as far as the actual server side that will relay the audio/video, you could write a chat server in php, but you're better off using an open source project, like janenz00's mention of red5, that's already built and interfacing with it through your client (if it doesn't already have one). Or you could homebrew a flash client as mentioned before and hook it up to a flash streaming server on both sides...either way it gets complicated fast, and is beyond my expertise to help you with at all.


Hosted Service ----------------- All in, my recommendation, unless you want to administer a ridiculous setup of many complex servers and failure points is to use a hosted service like UserPlane or similar and offload all the processing and technical work to people who are good at that, and then worry about interfacing with their api and getting their client well integrated into your site. You will be a happier developer if you do.

Eğer video streaming için bir java uygulaması kullanabilirsiniz