Ne beklemek ve SAMP için LAMP taşırken hazırlamak için

2 Cevap php

Benim şirket web sunucuları üzerinde yama yönetimi ile bir çok gerçek bir sorun var. Kamu sunucuları güncel olan ve şimdi yönetim bu bir öncelik düşünmektedir. Ancak, oldukça sade güncellenmesi ve "sorunları azaltmak" için bir yol olarak Solaris sunucularına göç sürecine girişti mevcut sunucuları (ve bununla birlikte gider tüm test) yama daha. (Ben bazı solaris sunucular etrafında oturan var olur çünkü olduğunu düşünüyorum)

Solaris ile hiçbir sorunları var ve teknik olarak tüm php web kod MySQL veritabanları ile iyi çalıştırmak gerektiğini görüyoruz. Ben de php5 için php4 yükseltmek için çok düşündüm ve test alır anlıyorum.

Ben sunucu ekip geri geliyor ve benim kod çalışmıyor bana söyler zaman başımı FRİKİKLERİNDEN ne tür kadar olmalıdır bunu bilmek istiyorum. Ben geçişi kolaylaştırmak için şimdi baş ağrısı için aramaya başlamak istiyorum.

Şu anda yığının son nesil var, ve ben onlar yükseltme ve PHP, MySQL sunucularını geçirirken onlar şimdiki nesil koyacağız varsayalım, ve Apache

Question Summary: My company is moving from PHP4 sites on Linux servers to PHP4 sites on Solaris servers. What issues should I look for in preparing my code for the move?

2 Cevap

Solaris hangi sürümünü, biliyorsanız?

Onlar PHP ve MySQL aynı veya daha yeni bir sürümünü yüklemek küstah, php4 düzeyde çok az fark olacaktır. Ne Solaris taşırken kırmak için daha büyük olasılıkla kabuğu veya C kodu, yani siz de bu herhangi bir sorumlu iseniz, yapmanız gereken daha çok iş olurdu.

Kabuğun konuda, o /bin/sh olduğu gibi Solaris, Bourne kabuk, değil Bash kullandığı hatırlamakta yarar var; bir sürü insan çeşitli görevler için kullanmak kabuk küçük bit var ve vanilya Bourne Shell işe yaramaz orada bash-izm olması kolaydır.

Eğer her harici ikili için dışarı kabuk Aynı şekilde, Solaris olanları oldukça farklı olabilir.

Önemli olan bir kaç ayrıntı vardır.

Öncelikle, güvenlik, yama setleri erişmek için bir hizmet sözleşmesi gerekir inanıyorum. Sonraki Sun'ın sitesinden aylık (veya üç aylık) yama setleri indirmek zorunda. Yamalar yama seti ile birlikte gelen bir kabuk komut dosyası yürütme tarafından yüklenir. Bu yama yapılandırması için geçerli olup olmadığını bağlı olarak bazı veya yamalar bile çoğu için başarısızlık olacaktır.

Yamalar İlk turdan sonra, birlikte kutu yeniden: reboot - (iki tire unutmayın) yani çekirdek yapılandırma bilgilerini güncellemek için bilecek. Yaması ilk turdan bağımlılıkları olduğunu sonra durumda yine belirlenen aynı yama yüklemek. - Tekrar ve yeniden, ne sanırım.

Linux (veya Linux en azından bazı türevleri) göre bakım çok daha resmiyet sistemidir. Açıkçası PHP, vb MySQL, Apache, tüm iyi çalışır. Ama chip-set Eğer (bu glassfish yığını falan gibi bir şey denir) kendi SAMP yığının doğru ayarlı sürümünü yüklemek isteyeceksiniz (serin-Konuları) tercih bağlı.

Ben Kök en yöneticileri için olağan bir davranış değildir gibi beri faaliyet kabuğu hakkında çok fazla endişe olmaz - böylece bash veya ksh seçebilirsiniz. Ayrıca, do not change the root shell from /bin/sh statik olarak size libc.so. gibi bazı paylaşılan kitaplıkları bozmak durumunda bağlantılı oluyor

Ayrıca SunStudio (güncel sürümü 12.1 olduğu) indirmek ve Sun'ın derleyici ile indirilen kaynak dosyaları derlemek için isteyeceksiniz için daha iyi optimize beri SPARC chip-set. Ve derleme yaptığınızda hızlı derleyici bayrağı kullanmayı unutmayın. Aklıma tek şey Sun'ın DTrace Kılavuzu (dinamik izleme kılavuzu) indirmek için olduğunu dışında.

Oh, ve pkgadd üzerinde okumak ve pkgrm. Bir şey daha, top böylece Sun'ın sürümünü kullanmak varsayılan yüklemesinin üzerinde olmayabilir: prstat. Ve svcadm hizmetlerini yönetmek için aşina. Ne yazık ki, o aklıma hepsi.