PHP Apps için uyumsuz / Kurumsal Mesajlaşma

4 Cevap php

Ne mesajlaşma platformu PHP ve Java uygulamalar arasında (tüketmek, yayınlama) kuyruk uyumsuz mesajı için iyi bir seçim olacaktır? Ben RabbitMQ, ActiveMQ, OpenAMQ, Tibco buluşma ve WebSphere MQ baktım. Sebat gereklidir. Ben AMQP fikrini seviyorum ve açık bir protokol kullanarak, ama ben lider AMQP uygulama gibi görünüyor RabbitMQ, kararlılık sorunları duydum.

Mesajlaşma yükü oldukça "Twitter tarzı" ölçek olmayacak, ama oldukça yüksek hacimli olması ve çok yüksek kullanılabilirlik gerektirir.

Bir resmi olarak desteklenen PHP API kesinlikle puan almak istiyorum. Hem Java ve PHP sistemler aktif üreten ve tüketen olacaktır.

4 Cevap

ActiveMQ, benim deneyim, çok sorunludur. Kayıp mesajları ve açıklanamayan kesintileri insanlar onu kullanmak neden merak terk etti beni.

Ben geçmişte RabbitMQ kullanılan ettik ve büyük bir üretim altyapısı içine konuşlandırılmış ve o inşaat büyük var. Uygulaması Java tabanlı - ama bir pedal adaptörü ile mümkün olmalıdır.

Ölçeklenebilirlik açısından, RabbitMQ büyük ve yapılandırmak ve çalışan almak için kolay oldu.

dayanan PHP Stomp istemci resmen desteklenen, ne değer için http://stomp.codehaus.org/PHP (umarım önümüzdeki hafta) yakında çıkacak.

Dışarı olduğunda burada yayınlayacağız.

Cheers Dejan

Second Life devs have been analyzing a lot of different messaging solutions. Bakış It noktası Python ve C + + ancak birçok çözümler de PHP için çalışıyor. İyi okuma.

Eğer Qpid baktınız mı? Apache tarafından barındırılan AMQP uygulanması? Java ve çoğu dil için arayüzleri ile C / C + + sürümlerinde hem de mevcuttur.