üst katman olarak merkezli gif yükleyici

1 Cevap php

Ben bir php form var. Bu form gönderildikten sonra tüm veriler geçerli ise, o zaman 5-10 saniye sürer bir python komut dosyası çalıştırır. Bu bekleme dönemi için ben ekranın ortasında gösteren bir ilerleme çubuğu (. Gif) istiyorum. Ilerleme çubuğu bir üst tabaka ve arka bir arka tabakası gibi olduğunu bu yüzden de arka plan 'fade away' olsaydı, bu harika olurdu.

Teşekkürler.

1 Cevap

Eğer bu jQuery gibi herhangi bir javascript kütüphaneleri, kullanıyor musunuz? Kütüphanelerinin herhangi birinde, ben yaklaşık yüzen bir düzine ya da öylesine lightbox eklentileri orada olacağını hayal ediyorum. Eğer bir kütüphane kullanmak istemiyorsanız bile, kendi koduna bakmak ve bunun yerine bir DIV görüntüleme, ne demek istediğimi biliyorum sadece, gif görüntüleyebilirsiniz.

Bu jQuery için BlockUI eklenti olarak bu amaç için özel olarak inşa bazı eklentileri bile var.


Eğer ne istediğinizi yapmak için temel algoritma şöyle:

  1. Ajax İsteği başlayın
  2. Ortasında bir animasyonlu gif ile, tüm sayfa üzerinde yarı saydam koyu görüntüyü görüntüler.
  3. Ajax yanıt dinleyin
  4. Bindirme ve yükleyici gif çıkarın.

Ben zaten iyi gkimlikiyor 1. ve 3. adımları var sayıyorum. Adım 4 kolay peasy olduğunu. 2. Adım ancak kolay değil, ama yine de çok zor olmamalı. Ben sadece geçmişte lightbox eklentileri kullanmış beri ben, kendim yapmak size kod anlayamadı. Eğer gerçekten istediğiniz tüm en temel işlevi olduğundan, "basit lightbox" ya da buna benzer bir şey için Google'da bir göz atın. a CSS-only lightbox hakkında bu blog sonrası görüşmeler Eğer bindirmeyi stil yardımcı olmak için iyi bir başlangıç ​​noktası olacaktır.