Geliştirmek için PHP çerçeve. Mobi siteleri

4 Cevap php

Ben umutsuzca. Mobi siteleri geliştirmek için iyi çalışacak bir PHP 5 çerçeve arıyorum.

Site telefonlarının tüm tiplerinde düzgün çalışması böylece içermesi gereken bir önemli özellik, farklı telefonlar için tarayıcı tanıma?

4 Cevap

CakePHP, bir parçası olarak yerleşik RequestHandler bileşen, bilinen cihazların büyük bir liste karşı User Agent dize denetler ve bu nedenle otomatik olarak bu istemciler için farklı içerik görüntüleyebilirsiniz.

Burada karşı karşılaştırır listesi:

iPhone, MIDP, AvantGo, BlackBerry, J2ME, Opera Mini, DoCoMo, NetFront, Nokia, PalmOS, PalmSource, portalmmm, Plucker, ReqwirelessWeb, SonyEricsson, Symbian, UP.Browser, Windows CE, Xiino

Hatta CakePHP ile gitmez, bunu bu isteklerini nasıl işlediği hakkında daha fazla görmek için bu dosyanın kaynağına bir göz atabilirsiniz.

Ben mobil istemciler üzerinde uzmanlaşmış bir PHP Framework duymadım. Senin yerinde olsam ben bir uzman Framework bulmaya çalışın ama sadece genel olarak ihtiyaçlarını belirlemek ve en iyi şekilde karşılamak hangi çerçeve görmek olmaz. Farklı müşteri tanıma kolayca mevcut çerçeve içine entegre edilebilir.

Codeigniter User Agent adında bir sınıfı vardır.

Ancak mobil tarayıcılar için kendi sınıf oluşturmak gerekebilir.

User Agent Sınıfı tarayıcı, mobil cihaz veya sitenizi ziyaret robot hakkında bilgi belirlemeye yardımcı fonksiyonları sağlar. Buna ek olarak yönlendirme bilgilerin yanı sıra dil ve desteklenen karakter kümesi bilgi alabilirsiniz.

Example: When the User Agent class is initialized it will attempt to determine whether the user agent browsing your site is a web browser, a mobile device, or a robot. It will also gather the platform information if it is available.

$this->load->library('user_agent');

if ($this->agent->is_browser())
{
    $agent = $this->agent->browser().' '.$this->agent->version();
}
elseif ($this->agent->is_robot())
{
    $agent = $this->agent->robot();
}
elseif ($this->agent->is_mobile())
{
    $agent = $this->agent->mobile();
}
else
{
    $agent = 'Unidentified User Agent';
}

echo $agent;

echo $this->agent->platform(); // Platform info (Windows, Linux, Mac, etc.)

Büyük ölçüde çıkışını etkileyebilir çünkü, size çıkış hangi tarayıcı görmek için bir kontrol eklemek iyi bir fikir olacağını bu yüzden mobil tarayıcıları, masaüstü tarayıcılar gibi, hepsi kendi sorunlarını ve "özel ihtiyaçları" var.