Usul vs basit bir açıklama PHP OOP?

3 Cevap php

Ben PHP öğrenmek ve OOP ve Usul hakkında bir fikir almak istiyorum istiyorum. Ben Usul vs OOP hakkında bazı bloglar ve öğreticiler okumak ama hala yaklaşımı anlayamıyorum.

Usul vs OOP

  1. Hangi ben öğrenmek gerekir?
  2. Nedir kod farkı? etkileri nelerdir?
  3. Nasıl OOP yaklaşımın, bir PHP çerçeve yardımcı olabilir? (Ben CodeIgniter'ı öğrenmek istiyorum)
  4. Prosedürel bir Çerçeve ihtiyacı var mı?

Gerçekten hem kod farkı bilmek istiyorum, OOP benim anlayış gibi bir sınıf oluşturmak ve bu erişim olabilir. (Aynen doğru olmadığını bilmiyorum).

Teşekkürler!

3 Cevap

Background: üç şeyi gösteriyor "basit açıklama" istedi:

  • Sen jargon olmadan bir hiç akıllıca bir bakış istiyorum
  • Sen baştan öğrenmeye yardımcı olacak bir şey istiyorum
  • Sizin nihai hedefi, bazı iyi PHP yazmak için, ve usul malzeme vs cepten mutlaka oraya gitmek için bir atlama taşı, sizin son yer.

Yukarıda size doğru geliyorsa Short Answer:, kısa cevap bulmak için: 1) PHP programlama herhangi başlayan kitap; ve 2) aslında bir kez sizinle oturup istekli olduğunu size fiziksel olarak yakın deneyimli bir insan programcı ve bir süre ve iyi kodlama uygulamaları gözden geçirmek; ve yığın taşması gibi bir sitede 3) erişim, 1 ile cevap olamaz sorularınız varsa) ya da 2) Yukarıda.

Answer: OOP vs Usul iki kişi tam olarak aynı şekilde cevap verecektir konulardan biridir, ve kafa karıştırıcı olabilir. Zaten bu öğrendim, o zaman evet, burada basit bir açıklama için soran sebebi nedir?

Here is a no-jargon explanation. OOP vs Usul sadece farklı parçaları anlamak ve bakımı kolay olan böyle bir şekilde kod yazabilirsiniz nasıl ilgilenir. Aslında OOP ilkelerden bazıları şunlardır "Usul" kod yazabilirsiniz, böylece iki mutlaka karşıtlar değildir.

Aslında İşte kazıyor başlayana kadar gerçekten tam bir anlayış almazsınız ama hızlı bir bakıştır:

  • PHP bu gelmez useful tasks yazabilirsiniz
  • Sen "chunks" kodunun içine yararlı görevleri organize edebilirsiniz
  • Bazen kod bu "parçalar" behave differently based on parameters sen geçecek
  • Parametrelerini kabul kod parçaları "Functions" denir
  • Functions can be "chunked" together, and there are different ways of doing this:
    • For example: Eğer işlev adına göre alfabetik sırayla sıralanan bugüne kadar yazılmış tüm fonksiyonları ile sadece büyük bir PHP dosyası olabilir
    • For example: Eğer konu ile birlikte yığın halinde olan fonksiyonları ile birden PHP dosya olabilir [örneğin, matematik yapmak için fonksiyonlar, şifreleme yapmak için fonksiyonlar, vb]
  • OOP bir "Class" bir araya Fonksiyonları "parçalama" özel bir yoludur
  • Eğer birleşik bir bütün olarak tedavi böylece A Class birlikte just another level of "chunking" koddur
  • O bunu kolay, kullanım anlamak için yapar bir şekilde a very high level kodunuzu düzenlemek ve sürdürmek için izin verir, çünkü A Class yararlıdır
  • Birisi fonksiyonları bir çok yazılı ve Sınıflar bir sürü onları organize ve bu biraz serin şekilde birlikte çalışmak için aldı, onlar bir araya şeyi paketlemek ve diyoruz a "Framework"
  • Bir Çerçeve just the next-highest level of "chunking" onlar kod organize yolu gibi çünkü bir veya daha fazla kişi üzerinde anlaşma ve onların çalışma tarzını, tercihlerini, değerlerini, ya da her neyse uyan (kodlama stili ve sözleşmeler dahil) 'dir.

OOP bir tasarım deseni başka bir şey değildir. Eğer yeni başlıyorsanız, o zaman prosedürel yaklaşım odaklanarak temellerini öğrenmek. En önemlisi, döngüler, koşullar ve çağrı diğer prosedürler gibi temel ilkelerine aşina olsun.

Eğer usul kodu oluştururken, tek bir kaynak dosyası içindeki ilgili yöntemleri ekleyerek bir alışkanlık haline. Mantıksal birimler halinde prosedürlerini bölmek ve o zaman zaten nesne yönelimli olmaya başlıyoruz öğrenin. Onlar aynı veri kümesi üzerinde çalışır çünkü temelde, bir nesne birbiriyle ilgili yöntemler bir koleksiyon başka bir şey değildir. (Burada veritabanlarının konuşan, ancak uygulama veri değil!)

OO çoğunlukla basit bloklar her şeyi bölerek kodunuzu daha mantıklı yapmak için kullanılır. Doğru blokları birleştirerek, tam bir uygulama olsun. OO tüm sorunları çözecek bir gümüş kurşun ya da altın çekiç değildir. Ama ne yapar, anlamak için kodun daha kolay yapıyor.

Sonra tekrar, bazı insanlar hala sadece yöntemlerle yüzlerce büyük süper-nesnelere dönüştürerek, nesnelerin üzerinden tam bir karışıklık yapmak için yönetebilirsiniz. Bu tür nesneler çünkü gerçek bir mantık olmadan birlikte kombine edilen yöntemlerin büyük miktarda, düzenli bir usul yaklaşımından çok farklı değildir. İnsanların çok hızlı OOP yapmaya başladığınızda yapmak için kolay bir hata.

Sen hem öğrenmek gerekir. Nesneler sadece varlığı birçok olası soyutlamalar biri olan ve soyutlama programlama hakkında sonuçta hepsi budur. O dedi, usul malzeme ile başlar, ve PHP nesnelerin 'iç zaten usul, çünkü o, daha sonra nesneleri ekleyin.

Çerçeveler için de; İlk dilin temellerini öğrenmek, ıskarta deneysel programlar ve yazmak gibi. Daha sonra çerçeveler ile kendinizi tanımak ve you bazı bağlamda bazıları yararlı bulmak ister yourself düşünebilirsiniz. Onlar kesinlikle zorunlu değildir.