Bir MySQL5 Veritabanı erişmek için ADODB ile kullanmak için en etkin sürücü nedir?

2 Cevap php

Ben uzun bir süre için çeşitli projeler üzerinde PHP için ADODB kullanarak oldum ve ben kullanım kolaylığı ve verimlilik için seviyorum.

Eğer biliyorum çünkü ben sadece çalıştı ... lib verilere erişen bu yol hakkında çok meraklı olmamıştım :) Ama bugün ben hala eski mysql4 ADODB sürücüleri dayanarak ediyorum gerçekleştirdi. Ben MySQL 5.x kullanıyorum, ve ben ADODB ile son sürücüyü kullanmaya başladı eğer muhtemelen daha iyi olurdu.

Ama kullanabilirsiniz iki sürücüleri vardır:

  • adodb-mysqli.inc.php
  • adodb-pdo_mysql.inc.php

Ben PDO PHP ve (tabii MySQL dahil) çeşitli DB sistemleri arasında bir katman ise mysqli, MySQL5 için optimize edilmiş eski mysql uzantısı, oldukça benzer okumak ne.

Bu sürücüsünün hangisini kullanıyorsunuz? Hangisini kullanmalıyım sizce, ve daha da önemlisi neden PDO_MYSQL (veya tersi) üzerinde mysqli tercih etmelisiniz?

Answer : After a few days ve some deep code reading, I ended up using the "adodb-mysqli.inc.php" driver. On a kinda-trafic-heavy site, I noticed the DB load went slightly down, ve the network trafic between the web server ve the db server went down by about 6.5%, which is good.

The PDO-mysql driver is probably pretty good too, but as said below, it doesn't make much sense to use ADODB over PDO. So mysqli it is.

2 Cevap

Tüm testler PDO en verimli ve hızlı sürücü olma yolunda etmektedir. Bu ADODB üzerinde PDO kullanmak mantıklı eğer Ben, ancak, bilmiyorum

Ben yanlış olabilir ama ben tablolarda değişkenlere bağlama, sürücüleri bakarak ne hatırlıyorum bağlayıcı destekleyen mysqli uzantısı rağmen adodb mysqli sürücüsü taklit edilir. Pdo_mysql sürücüsü ancak uzantısını kullanarak bağlama, böylece bu kullanıyorsanız eğer daha iyi bir performans alabilirsiniz yapar.

Ayrıca ben size bir farklı bağlantı sözdizimi kullanmak ve bir DSN geçmek zorunda ADODB ile PDO sürücülerini kullanmak istiyorsanız, dokümanlar bir örnek olduğunu düşünüyorum ekleyerek değer olabilir. Ben bu okumadım çünkü biraz işe almak için mücadele etti.