USB stick Run Apache / PHP / MySQL (CakePHP) uygulama?

5 Cevap php

Ben bir lamba ortamında çalışan varolan CakePHP'ye var ve kitlesel halk dağıtımı için bir USB sürücü üzerinde yüklemeniz gerekir.

Birkaç gereksinimleri vardır:

  • Kaynak kodunu korumak
  • Hayır tesisat gerekli
  • Windows Essential destek
  • MAC & Linux bonus olurdu
  • İnternet bağlantısı olmadan çevrimdışı çalışmasına gerekir
  • Veri aktarımı ve güncellemeleri için sunucu ile senkronize edebilme

Ben seçenekleri içine araştırma büyük miktarda yürütülen ve diğer geliştiricilerin ne düşündüğünü öğrenmek için istekli oluyorum.

Potential solutions: - Flash / XML - Adobe AIR app - USB webserver (Server2Go, Portable Apps XAMPP)

Herkes Yukarıdaki herhangi kullveı, Herhangi bir yorum büyük mutluluk duyacağız.

Teşekkürler

5 Cevap

Bu bir DVD'den bir CakePHP uygulaması çalıştırmak için kullanılan budur. (Ben hala gelişmekte iken) da USB üzerinde çalıştı.

http://www.server2go-web.de/

Server2Go is a Webserver that runs out of the box without any installation and on write protected media. This means that web applications based on Server2Go can be used directly from cdrom, a usb stick or from any folder on a hard disk without the hassle of configuring Apache, PHP or MySQL. Server2Go allows you to create a standalone working web site or PHP application on a CD-ROM.

Bu çok güzel.

Similar thread here : http://stackoverflow.com/questions/508909/portable-usb-webserver

Bir "plain unzip" sürümünü sunuyor çünkü bana sorarsanız, XAMPP, yapmalıdır. Çok çeşitli orada bulunuyor - bu özel görev için iyi olmayabilir ancak bitnami ayrıca, yığınlar güzel bir demet sunuyor.

Windows ve Linux hem de aynı komut dosyalarını tutmak için, düşünebiliriz using UnxUtils which is a port of all common Linux commands. This will be very handy if you are good at Linux bash shell scripting but not good at Windows batch files.

Kaynak kodunu korumak biraz zahmetli. Eğer gerçekten, really bunu yapmak gerekiyor? Sourceforge.net - Zaten en yaygın iş alanları pratikte her şeyi yapar orada büyük açık kaynak kodu bir ton var çünkü.

Birisi kodunuzu alarak ve kendi çağırıyor eğer bunu kanıtlamak Ve eğer, sadece internet üzerinde isim verebilirsiniz. Kendisi onlar için kötü tanıtım olacak. O dedi, ben açıkçası özel ihtiyacını bilmiyorum. Yani bu sadece benim görüşüm.

Olursa olsun bu konuda gitmek nasıl bu sorunları olacaktır. Her adım biraz daha sıradışı görünüyor olduğunu.

Sen kaynağını korumak için bir kaynak kodu obfuscator kullanmanız gerekir. Ben değil deneyim, Zend tarafından bir tavsiye, ama Zend harika ürünler yapar çünkü. Bir kaynak Protector kendim hiç kullanmadım.

Sen üç özel LAMBASI gerekir / MAMP / XAMP, her hedef işletim sistemi için bir tane yükler. Bunlar USB sürücü üzerinde paylaşılan bir dizine işaret etmelidir. Aksi takdirde kullanıcı sunucu yazılımını çalıştırmak için yönetici ayrıcalıkları gerekir, bir korunmasız bağlantı noktasını kullanacak şekilde yapılandırabilirsiniz emin olun. Ve sunucu şeyler yukarı ve çalışan almak muhtemelen de birkaç hıçkırık neden olur.

Ben aslında, bir ikili veya dağıtım türü için tasarlanmıştır bir AIR uygulaması gibi bir şey dağıtmak için izin verecek bir şey bulma öneriyoruz. Siz çok fazla kod yazmak zorunda olabilir, ancak bu küçük istemci ucunda göreceksiniz hataları yüklemek tüm detaycı daha düzeltmek için daha kolay olacak. , Malzeme yeniden olmadan çiftlerin içine paket komut dosyaları http://www.scriptol.com/apollo.php ve benzeri ürünleri kontrol etmek.

Ama (belki hatta bazı google bunu fonksiyon çevrimdışı olması için, entegrasyonu dişliler) Eğer sunucu ile senkronize olacak adobe havada bağımsız bir uygulama yapmak öneririm. Bu kabus sorunları oluşturabilir edeceğiz, bu dağıtım modeli bir PHP uygulaması için zorlamayın etmeyin.

Mac için mAmp kullanabilirsiniz, sadece düzgün siteleri dizini işaret yapılandırma düzenlemeniz gerekir.

ancak mysql db mutlaka pencereler ile çalışmak olmaz sorun olurdu. Eğer sqlite için db geçtiyseniz, size oldukça kolay sqlite db dosyası senkronize olabilir.

XAMPP Windows tarafı için çalışacak

Özür yok linux tarafı hakkında biliyorum.

Bir CakePHP InstaWeb Sunucu var

http://bakery.cakephp.org/articles/view/the-cakephp-instaweb-webserver

o python üzerinde çalışır ve bir kurulum gerektirmez. Bu artı bazı ek güzellikler zaten yarım yol almalısınız.