Korsan olmaktan PHP Kodu önleme

9 Cevap php

Ben bazı web tabanlı yazılım geliştiriyorum. Ancak, ticari fırlatma, bildiğim kadarıyla söyleyebilirim, PHP kod dağılımını gerektirir. Nasıl bu kod korsan olmaktan önleyebilir?

9 Cevap

Bir keresinde bir ticari varlık için çalıştı. Yeterince çaba içine koymak ise koruma sistemi ve lisans denetimi aptal olabilir. Bu yazılım pahalı bir cehennem oldu. Biz koltuk başına lisans binlerce dolar bahsediyoruz.

Onu işaret zaman, cevabı oldu: Birisi korsanlar varsa, onlar zaten bizim müşteri olacak, neden rahatsız değil mi? Yazılım istiyorum Müşteriler, bunun için ödeme. Zaman paradır. Onun zaman ucuz ve o zaten uygulama satın olmazdı çünkü üniversite öğrencisi korsan gelemez. Profesyonel Müşteri lisans hakkında rahatsız değil. Onlar ödemek ve bir çalışma ürünü ve işler FUBAR giderken aramak için yardımcı birini bekliyoruz.

Heck ... Şahsen ben (ücretsiz olsa bile, evet) benim OmniGraffle için ve benim Cyberduck için, benim Bildiri, benim Adobe Illustrator için ödedi. Evet, onları korsan olabilirdi. Hayır, ben dürüst bir insanım, adil bir müşteri değilim çünkü ben yaptım ve ben tanımak ve adil olanı onaylamak ve paramla ne değildir. Müşteri ile adil olmak, onlar sizinle adil olacaktır. Olamayanlar ilk etapta müşteri hiç olurdu.

Şimdi kodu gibi, endişe birisi onu alır ve onun projenin içine dahil olduğunu? Eğer gerçekten kopyalama inanıyoruz ve bunu yeniden kullanmak için yapıştırmadan etmeyin, hatta şifresiz kodu, böylece herkes belli bir zorluk olmadan bunu yapabilir doğrusaldır? Bu iman yaparsanız, o zaman muhtemelen kodlu hiç. Kodu yeniden kod sizindir bile difficult olduğunu. Bu kadar zaman bunun için tasarlanmış sürece birinin başka bir kod, neredeyse imkansızdır. Ve bir kez, bir üçüncü taraf uygulaması içine kopyalanan, son kodu açıkça yayınlanacak tehlikelidir. Eğer gerçekten herhangi bir şirket sorun bu tür içine gitmek istiyor musunuz? Onlar kesinlikle iç ürün için kodu kullanırsanız eğer, gerçekten umrunda mı? Kimse dinlemek varsa ormanda düşen bir ağaç, bir ses yapar mı? Evet öyle. Hayır duymak ve umurumda değil.

Endişe durdurmak ve programlama hayatın tadını çıkarın. Bir gerçek olarak korsanlık tutmak, ve hatta korsanlık ile para kazanmak için daha iyi yollar bulmaya çalışın. Sigorta şirketleri yangın, hırsızlık ve ev olayların aslında ne rağmen olumlu bir iş var. Aynı yapın.

PECL byte code compiler hile yapmak gerekir. Zend guard gizleme aksine, ücretsizdir. İşte, Zend Guard tarihli PHP dağıtımları sizi kravat eğiliminde olduğunu bulduk.

Akıllıca müşteriler seçin ve uygun lisans terimleri kullanırlar.

Korsan bir sorun olmaktan durur böylece Alternatif olarak, sizin iş modelini değiştirmek. (Örneğin, özgür yazılım ama hizmet ve destek için şarj)

Sen Zend Guard kodunu karartmak ve korumak gibi bir şey deneyebilirsiniz.

Eğer Turck MMCache denilen bir şey kullanarak kodlamak. Ben kodlamak için nasıl ayrıntılarını aramak gerekecek, ama ben oldukça basit hatırlıyorum.

maybe this link will help http://turck-mmcache.sourceforge.net/index%5Fold.html

Programın telefon eve sahip

Downfall: Alıcı include ifadesi dışarı sürebilir.

Çözüm: Bu ev ederek ederken kod benim sunucuya çekti var

Downfall: Alıcı kodu alabilir ve sadece onunla include ifadesini değiştirmek

Ben Software as a Service modeli bu kadar popüler olmasının nedeni bu olduğunu düşünüyorum. Bu sizin uygulama için müşteri var ama bunu hosting ve onlar gerçekten tabii, kod göremiyorum böylece hizmetini muhafaza ediyoruz sağlar. :)

Şahsen barındıran ve alıcı değişim DNS sahip

(Downfall:. Alıcı kendi sunucusunda barındırılan kod onların etki alanı / alt etki kaçırmak olmaz emin olmak isteyebilirsiniz benim web sitesini kapatmak Ayrıca, eğer onlar endişe olabilir, onlar için ödenen ne kaybettim)

Telif Hakkı ve iyi yazılmış bir lisans.