Tüketicilerin olayları tüketmeyin bir servicebus çözüm var mı?

3 Cevap ûnet

Ben üreticileri mesaj gönderebilir ve diğer işlemler, bunları alabilirsiniz bir servicebus büyük bir uygulama gibi görünüyor ActiveMQ kadar okuyordum.

Belgeleri okurken üreticisi bir mesaj gönderirken 'son nokta' vermek zorundaymış gibi Ancak görünüyor.

I would rather have it the other way around: My producer posts events 'import job starting', 'import job finished', etc and any consumer which is interested in certain classes of events can subscribe and receive these. However the consumer should not consume the event in that it doesn't get send to other subscribers anymore.

Bu ne tür bir özelliğin olması iyi ürün olurdu?

Constraints: - It should have interfaces for at least .Net and php - It should work across machine boundaries

Teşekkürler

3 Cevap

Ben şu anda tipik olarak 1 tüketici, iyi, mesaj tüketecek ve olay ele alınır anlamına gelir sıraya yayınlıyoruz düşünüyorum. Eğer daha sonra 1 tüketici olayları alıcı olması gerekiyorsa, konuları kullanmalısınız.

Konular kullanırken, tüm abone tüketiciler attılar olay alırsınız.

Bu bir göz atın: http://activemq.apache.org/how-does-a-queue-compare-to-a-topic.html

Iyi biliyorum, ama ben D-Bus sizinki gibi bir görevdi projede kullanılan etmeyin. Bu belgeler bulunuyor edin.

Uygulamalarına Referanslar:

C# implementation of D-Bus

Binding of PHP and DBus

Ben yardımcı wuill umuyoruz.

Eğer bulut barındırılan hizmeti olan ok iseniz o Topic / Abonelik model aracılığıyla, Microsoft's ServiceBus bu senaryoyu sağlar. Bu model altında, sizin yapımcı konu (bütün pratik amaçlar için bir sıra) bir mesaj gönderir ve buna abone olan herkes mesajın bir kopyasını alacaktır. Daha önceden senaryolar için, hatta müşterileri hangi mesajları almak hangi tanımlamak için kurallar ve filtreler oluşturabilirsiniz. Bunun için. NET ve DİNLENME API'leri hem de vardır.

Sen yetenekleri tam bir yazma up kontrol edebilirsiniz here. Doc için bu kütüphaneleri kullanmaya nasıl örnek kodunu içerir. Ayrıca samples Java ve PHP ile servicebus nasıl kullanılacağı üzerine, eğer bu dil için desteğe çok ihtiyacım var.