Hiç prosedür ve MVC olmadan oldukça büyük bir veritabanı-merkezli PHP uygulama yazmak için haklı mı?

2 Cevap php

Oldukça öznel soru için özür dilerim, ama ben bu konuda kendimi daha tecrübeli birinden bir görüş almak için umuyordum.

Ben biçimlendirme ve istemci tarafında davranış arasında oldukça iyi bir ayrım varken ben, bir ajax odaklı bir PHP uygulaması oldukça uzağım ve benim PHP yavaş yavaş bir karmaşa biraz haline geliyor. Ben şimdiye kadar çok fazla tekrarı yok bir şekilde parça ve yapılanma içine kesiliyor, ama ben kesinlikle bu yeterli kod ile bir yük haline nasıl görmeye başlıyorum tamam yapıyorum. Yani OOP ve MVC hakkında okuma oldum ve şimdi ben CodeIgniter veya Kohana için üstlenmeden değer olup olmadığını karar vermeye çalışıyorum. Sezgisel olarak, bu değer daha fazla iş olacak gibi hissediyor, ama ben bir süre farklı bir melodi şarkı olabilir biliyorum.

Senin deneyim, bugün procedurally ciddi bir uygulama yazmak için kesinlikle hackish kabul, ya da orada prosedürel / yapısal programlamaya daha iyi kendilerini borç uygulamaları belirli türü vardır edilir.

2 Cevap

MVC ve OOP diğerleri arasında sadece "yolu" vardır. Evet, harika, kod iyi struturation kolaylaştırmak, ve bir çok kullanılır, ama onlar bir uygulama geliştirmek tek yolu değildir.

Örneğin, Drupal Object-Oriented kod her türlü kullanarak değil: tüm usulü var ... Ve bu başarı çok, hatta büyük sitelerde, pek çok kişi tarafından kullanılan olduğunu, büyük bir uygulama, ve bir çok insanın sahip olduğu için modüllerin developped sürü ... hemen hemen her sınıf / nesne kullanmayın olmasa bile!

Ben, personnaly, yeni uygulamanın hemen hemen her türlü MVC ve / veya OOP ile gitmek istiyorum; Ben o biliyor ve onlar yararlı sırf - ama büyük bir uygulama developping gelince bu gerekli değildir: onlar yardım, ancak programlarken ^ ^ davranmaya yoksa hala bazı boktan kod olabilir

Ben tamamen programlama bir paradigma, hatta OOP oldu herhangi bir büyük, ciddi bir uygulama gördüm son kez hatırlayamıyorum. ("Object-oriented" tek bir düzgün bir şey olsaydı Yani,.)

Bir program OOP kullanmak olmasaydı ben azından endişe olmaz, ama sadece bir paradigma kullanılırsa biraz endişe olacaktır. Hiçbir büyük bir görev tamamen homojen olan (bu tüm fonksiyonel programlama kullanın olmasaydı muhtemelen. Daha şüpheli olurdu), yani bütün bir program için bir paradigma kullanmaya çalışıyorsanız, muhtemelen bazı bölgelerde büyük bir uyum var ve diğerleri yoksul bir uyum.