PHP isim için köklü bir adlandırma kuralı var mı?

4 Cevap php

Şimdiye kadar, ben PHP isim için kullanılan pek çok farklı adlandırma kurallarına gördüm. Bazı insanların kullanımı PascalCase\Just\Like\For\Classes, bazı kullanım underscored\lower_case\names, hatta paket isimleri için Java kuralını kullanın: com\domain\project\package.

Soru çok basit - bu herhangi bir (veya başka) sözleşmeler köklü denebilecek? Neden? Bunlardan herhangi Zend veya tanınmış PHP çerçeveler geliştiriciler gibi otoriteler tarafından tavsiye edilmektedir?

4 Cevap

Bir PHP Standartlar Çalışma Grubu, uygun ad kullanımı için aşağıdaki teklifi ile geldi birçok farklı PHP çerçeveler ve projelere katkıda oluşur:

https://github.com/php-fig/fig-standards/blob/master/accepted/PSR-0.md

Önerilen adlandırma kılavuzdur here.

Şahsen ben classnames üst CamelCase, sınıf özelliklerini ve bir çizgi ile öneki yöntemleri düşük CamelCase ve sınıf özelliklerini yazmayı seviyorum.

Diğer yerel değişkenler Ben de bir çizgi öneki olmadan alt camelCase yazıyorum. Object hep CamelCase vs vs uppper yazılır ben gerçekten sadece codingstandard tutarlı olması, bir en iyi yol olduğunu sanmıyorum. Bu size kod ile hızlı okuma avantaj sağlar ve hangi codelines neler olup bittiğini daha hızlı bir fikir vermelidir.

Ben de bu noktada kurulmuş bir şey olduğunu söyleyebilirim sanmıyorum, ama PEAR2 için tartışan bir RFC vardır: http://wiki.php.net/pear/rfc/pear2%5Fnaming%5Fstandards

Benim almak ad alanları değişken bir form vardır, ve onlar gibi bu nedenle aynı kuralı takip gerektiğidir. Ben genereally lowercase_underscore serbest değişkenler (üye itiraz aksine) için tercih, bu yüzden benim tatmak için en doğal olurdu namespace\ClassName. Bu aynı zamanda diğer dillerden en yaygın sözleşmeler eşleşir. Öte yandan, aynı argüman öncesi 5.3 pseudo-ad alanları için yapılmış olabilir, ama burada de-facto standart CamelCase kullanıyor gibi görünüyor.