E-kimlik ile kayıt, sadece% 30 aktive edilir?

4 Cevap php

Ben php ve mysql kullanıyorum. Ve benim site flaş (full flaş site)

Kullanıcıların kaydolmak için izin bir web sitesi var. "Aktivasyon e-posta" gönderme dahil kayıt süreci, hesabını etkinleştirmek için bağlantıyı tıklayın.

İlk iki hafta iyiydi. Yaklaşık 2000 kullanıcıları üzerinden, 1800 kullanıcıların aktive edilir. Bundan sonra, aktif kullanıcıların yaklaşık% 30, büyük ölçüde damla. Örnek: 1000 kullanıcı kayıt, sadece 300 aktive edildi.

İlk başta, ben e-posta ymail, msn ve gmail kullanıcılarına ulaşmak değil çünkü sorun bulundu. (Benim abone çoğu Ymail (yahoo) vardır, hotmail / msn (canlı) ve gmail (gmail)). Ben ymail ve hotmail kullanarak kaydolmayı denedim, ama ben herhangi bir aktivasyon e-posta almadım. Sonunda benim e-posta şimdi gidebilirsiniz, yahoo ve msn temas.

Ancak, benim kayıt istatistik hala çok beni karıştırmayın, hangi Olmanız sadece yaklaşık% 30 olduğunu gösteren. Ben hosting şirketi ile irtibata, beyaz liste Benim IP isteyin. Ve bunu yaptılar.

Ben soru şu sizin tavsiye / yardıma ihtiyacım var:

  • Nasıl sorun burada yatıyor kontrol etmek için? E-posta teslim edilmez? Kullanıcı e-posta alacaksınız ama aktivasyon linkine tıklayın vermedi?

  • Php posta funstion kullanıyorum. ve bu benim başlıkları olduğunu:

    $ Başlıklar = 'MIME-Version: 1.0'. "\ R \ n";

    $ Başlıklar = 'Content-type:. Text / html; charset = UTF-8 '. "\ R \ n";

    $ Başlıklar = 'Gönderen: Yönetici <\ admin@domain.com>'.. "\ R \ n";

    $ Başlıklar = 'İade-Makbuz-To: Bounce <\ bounce@domain.com>'.. "\ R \ n";

    $ Başlıklar = 'Cevap-To: Yönetici <\ admin@domain.com>'.. "\ R \ n";

    $ Return_path = "\ bounce@domain.com \";

    (Benim etki alanı adını gizlemek, ve değilse, e-posta alışkanlık garip, burada göstermek cuz i, e-postalar içinde ters eğik çizgi ekleyin)

    Başlıkları ile yanlış bir şey var mı?

  • Ne benim kayıt / kayıt aktivasyon sürecini iyileştirmek için ne yapabilirim?

4 Cevap

Posta için "-f" parametresi () fonksiyonu gibi dönüş yolu geçmek gerekir:

mail(
    $this->recipient,
    $subj,
    $this->body,
    $this->compose_headers(),
    '-f ' . Options::obj()->mail->return_path);

Gönderen sunucu bir kamu alanı adı example.com varsa da, en iyi sonuçlar için, geri dönüş yolu something@example.com olmalıdır.

Her neyse, kesinlikle oluyor tam olarak bilmek günlükleri (/ var / log / mail *) kontrol etmelisiniz.

Bir etki sendmail gibi posta sunucusu SMTP sunucusu Istead olarak Gmail'i kullanmayı deneyin. Gmail SMTP kullanırken tür e-postalarınızı iyi çaba surity gönderilir emin olur. E-posta id Spam (çok güvenli bir birini kullanarak deneyin) olarak işaretlenmiş sürece Ayrıca Gmail spam olarak kabul olmaz. En iyi bahis koymak yoluyla singup-> aktivasyonunu geliştirmek için bu e-posta kullanıcının gelen kutunuza ulaşmasını sağlamak için olduğunu.

Güvenlik ağı için size ilk bir nedenle başarısız olursa kullanıcı etkinleştirme bağlantısını yeniden göndermek için izin veren bir özelliği olabilir.

SMTP olarak Gmail kullanıyorsanız rahatsız iseniz, google apps ile ur etki alanı kayıt olabilirsiniz (ama bu iş ihtiyaçlarına değişiklikleri gerektirebilir) ve admin@domain.com tür e-posta olabilir ve hala etkili gmail smtp sunucuları kullanın.

Dış SMTP sunucuları kullanmasını sağlar PHPMailer gibi orada birçok kütüphane vardır. Gmail sunucuları üzerinden tüm veriler SSL veya TSL üzerinden gitmek.

Eğer e-posta sunucusu kayıt e-postalar gönderiyor günlük dosyalarına erişimi var mı? Herhangi bir normally geri gönderen sunucuya gidin e-postaları geri gidiyordu. Log dosyaları izleyerek kontrol ve hala geri dönmüş alıyorsanız e-postalar (varsa) ne numarası görebilirsiniz.

Kullanıcıların bir aktif e-posta adresi olmadan ne tür erişim web sitenize var? Herhangi bir özellik devre dışı mı? Gerçek bir e-posta adresi etkinleştirmek veya kullanmak için herhangi bir teşvik var mı?

Sizin örnek gerekli bir alandır bir Tarih başlık görünmüyor. Benim durumumda bazı posta işlemcileri biri yok e-postaları reddetmek (ve bazıları sadece geçerli tarihe sahip ekleyin.) Gerçek kod birine sahip değilse o zaman bir ekleyerek ve bir fark yaparsa görmeye çalışın.

Gerekli ne bilgi için RFC2822 arayın,