SOLR için mysql tabloları almak nasıl

3 Cevap php

ben nasıl Solr eserlerini anlamak asla.

Sadece şema dosyalar hakkında tüm yol bahsediyor ama nasıl bir ağrısız yöntem ile kendisine veritabanından içerik aktarırım?

i onların eğitimlerini okuyarak onu anlamaya çalıştım ama sadece pisliği başımı.

onun neden orada Einsteins için yazılmış görünüşte de bunu anlamakta zorluk olan bir sürü insan vardır.

ve onlar örnek klasörü hakkında konuşmaya devam. "Sadece. / Start.jar java-jar" yazın. demek .. bu bir örnek ya da web siteniz için son olarak kullanabilirsiniz? burada veri-config.xml bulunur?? başlayanlar anlayabileceği ilk kez açıklayan orada sadece iyi dersler vardır.

3 Cevap

Solr ne olduğunu bilmiyorum millet için, Apache Lucene projenin parçası. Bu Tomcat gibi bir kap içinde çalışan bir sunucu var. Solr bir Lucene endeksi ev sahipliği yapan ve HTTP üzerinden bir dizin güncellemek ve sorgulamak için bir "REST" gibi bir arayüz sağlar.

"Getting Started" öğretici java -jar start.jar ile Solr sunucu başlayan bahsediyor, ama bu sadece Solr sunucu çalışan almak için bulunuyor. Bu MySQL Server örneğini başlangıç ​​gibi - sen bunu sorgulamak önce gerekli, ancak tek başına bu adım verilerle doldurmak veya hiçbir sonuç kadar hizmet yapmaz.

Öğretici Solr belgeleri sunucuya gönderme örnek göstermeye devam ediyor:

user:~/solr/example/exampledocs$ java -jar post.jar solr.xml monitor.xml

Bu örnek mesajlar iki belge, solr.xml ve monitor.xml endeksli olması. Onların post.jar örnek kullanmak zorunda değilsiniz - Solr HTTP destekleyen, bu tür curl gibi, herhangi bir HTTP istemcisi kullanmak gerekir.

SQL sorgusu bu şekilde endeksi tüm sonuç için, sonuç ve sonrası veriler üzerinde döngü için bir komut dosyası yazmak zorunda Solr satır-by-satır, ancak bu muhtemelen aşırı zaman alıcı yapma, ayrı bir HTTP POST olurdu veri satıra isteği.

Ben hızlı bir şekilde CSV formatında toplu veri SOLR desteğini kullanmak olduğunu tahmin ediyorum. http://wiki.apache.org/solr/UpdateCSV örnekleri için bkz.

Bir RDBMS veri almak için en kolay yolu, DataImportHandler olduğunu. Bu adım adım Çıkış quick start.

Ayrıca, here's a pretty thorough walk-through onun kullanım.

Ben de aynı sorunu vardı ve bu basit öğretici bulmak kolay değildir. Neyse ben şu öğretici buldum ve benim için faydalı oldu. http://lasithtechavenue.blogspot.com/2013/11/crawling-mysql-database-with-apache-solr.html

following tutorial also discuss about the same issue but it is bit old (Solr version 3.X) http://entropytc.com/importing-a-mysql-database-into-apache-solr/