Uzun bir sınıf ya da çok kısa sınıfları?

5 Cevap php

PHP, içinde bir çok fonksiyonu ile bir uzun sınıfını kullanarak herhangi bir performans etkisi var mı? Ya da birçok küçük sınıfları kullanmak ve gerektiğinde ayrı ayrı onları aramak için tavsiye edilir?

Ben OOPS bir acemi yaşıyorum ve söz konusu herhangi bir sersemlik, lütfen dikkate almayın. Teşekkürler.

5 Cevap

Bu kodu var önce performansı hakkında düşünmek değil tavsiye bulunuyor. Idame ve anlaşılabilirlik açısından bakıldığında, tabii ki, daha küçük yöntemleri ile daha küçük sınıfları, üstündür. (The Single Responsibility Principle bakınız)

Eğer optimize etmek gerekir, gerçekten tek bir büyük dosya içine (otomatik olarak) tüm kodunuzu araya, ve de-s biraz zaman kaydedebilirsiniz.

Birincisi, temiz cepten tasarımı hakkında düşünüyorum.

Yöntemleri ve özellikleri çok çok uzun sınıfları anlamak çok zordur.

Anlamlı sınıf isimleri, yöntem adları ve değişken isimleri ile iyi tasarlanmış bir sınıf kümesi o bakım dönemi geldiğinde özellikle anlamak çok kolaydır.

Genel olarak, insanlar çok büyük ve karmaşık sınıfları yapmak eğilimindedir - bu uyumun sınırları yalan nerede görmek için sık sık zor çünkü bu. Eğer dışarı başlangıç ​​ve biraz emin olduğunuzda Yani, onları çok küçük yapma tarafında err daha iyidir: her zaman daha büyük bir birine daha küçük sınıfları bir araya gelebilir ... birkaç küçük içine büyük bir sınıf refactor çoğu zaman çok daha zor olanlar.

Sen ve sürece onlar doğrudan oluştururken sınıf mantık ile ilgili olan aynı sınıfta bir şeyler koymak gerektiğini olabilir. Eğer OOP kavramları takip eğer sınıfın büyüklüğü bir şey ifade etmiyor.

Şahsen benim için çok onlar için ne dayalı küçük dosyalar halinde sınıfları yıkmak için tercih ediyorum. O zaman bir 'customer.class.php' sahip iş nesneleri ise 'account.class.php' vb benim tercihi olacaktır.

Böyle oldu ben çalıştığım hangi projelerinin çoğunda, daha sonra daha büyük bir 'lib' veya her yerde kullanılan çeşitli fonksiyonları çok içeren 'ortak' dosya.