PHP için OpenID sağlayıcısı kütüphane öneriler [kapalı]

2 Cevap php

Bizim PHP site bir ev yetiştirilen formları auth uygulamasını kullanır. Biz bir StackExchange sitede kullanıcılara (bizim exisitng kullanıcı hesaplarını kullanarak) kimlik doğrulaması böylece bir OpenID sağlayıcısı haline sitemizi yapıyoruz düşünüyoruz. Bizim giriş formuna kodu veya UI eklemek veya bizim veritabanına alanları eklemek için varsa, sorun yok - biz sadece OpenID sağlayıcısı destek almak için biz ne rip ve tüm değiştirmek zorunda istemiyorum.

PHP için çeşitli kütüphaneler vardır linked on the OpenID website. Herkes bir PHP site OpenID sağlayıcı özelliği ekleyerek bu kütüphanelerin herhangi kullanma deneyimi var, ve senin favori olduğu ve eğer öyleyse neden? Eğer uzak kalmak istiyorum, özellikle kütüphaneler vardır ve eğer öyleyse, neden?

2 Cevap

Peki, most Bu sayfada listelenen seçeneklerden sağlayıcı desteği yok, o yüzden senin seçenekleri OpenID Enabled's php-openid veya Zend_OpenId inmesi düşünüyorum. Kendimi openidenabled kütüphanelere kısmi değilim, ama sonra tekrar, ben bunları yazdı takım oldu. php-OpenID PHP sürümlerinde daha geniş bir yelpazesi ile genellikle uyumludur, ve test kapsamı oldukça geniş.

Gerçekten Zend arz hakkında çok şey bilmiyorum, ama PHP 4 uyumluluk gerekmez için şanslı ve bu çerçeve şey gibi eğer onlar yapmak uygun olabilir.

Resmi OpenID geliştirici et @ http://openid.net/add-openid/become-a-provider/ ile tarama ile başlayın

, Size üç seçenek vardır sunar:

  • Bir üçüncü taraf sağlayıcıya outsource
  • Varolan kitaplığı veya eklentiyi kullanabilirsiniz
  • Özellikleri okuyun ve kendinizi OpenID

1. Seçenek sizin site yukarıda değindim gibi bir sağlayıcı olmak istiyorum, çünkü sizin için hedeflediğimiz olur biri olmayabilir.

Bunu uygulamak için zaman ve kapasite varsa Seçenek 3. ok. http://openid.net/specs/openid-authentication-2_0.html geçiyor deneyin ve geliştirme ekibi bu mide görmek.

Son olarak, ben iyi seçim düşünüyorum seçeneği 2, var. http://openid.net/developers/libraries/#php listelenen PHP kitaplıkları yeterince seçenek vardır. Bunu ben henüz hiçbirini denemedim gibi OpenID kimlik doğrulama hizmeti sunmak için mevcut kimlik doğrulama mekanizmasını genişletmek için ama emin olamaz bu kütüphanelerden birini kullanmak kolay olacağını hayal.

İyi şanslar ve iyi yolculuklar!