Joomla varsayılan arama modülü değiştirmek nasıl?

3 Cevap php

I want to remove the label "Search" in Joomla search module (default search module). I have modified the default_form.php from the directory /joomla15/components/com_search/views/search/tmpl/ and even removed the following code but it makes no difference on the site:

    <label for="search_searchword">
    <?php echo JText::_( 'Search Keyword' ); ?>:
</label>

Aslında ben Arama için bir görüntü düğmesini kullanıyorum ve etiket görüntülenmesini istemiyorum. Ne kaldırmak için ne yapmalıyım?

3 Cevap

Joomla hiç kullanılmamış! bu yüzden sadece tahmin ama belki şablon önbellek çeşit var? Bunu temizlemek için deneyin.

Ama ne yapmaya çalıştığını çok kötü bir uygulamadır. Bu etiket (ekran okuyucular için vb) formlar daha kullanılabilir hale getirir. Bu eleman çıkarmak için deneyin etmeyin - sadece CSS kullanarak gizlemek:

#mySearchForm label {
    display: none;
}

Joomla Çekirdek Dosyaları hack edilmemelidir. Eğer bir bileşen bir görünümünü değiştirmek istiyorsanız, size Template Overrides kullanmanız gerekir.

Eğer arama bileşenini değiştirerek eğer İkincisi, sen Joomla uzantıları "Bileşenler", "eklentiler" ve "Modüller" bölünmüş olduğunu hatırlamak zorunda. Her modül bir uzantısı olduğunu, ancak her bir uzantısı bir modül. Diğer CMS alışık olabilir biraz farklı.

Eğer arama "modülü" değiştiremiyorum nedeni budur. Siz de "modüller" klasörünün içine bakarak olmalıdır zaman bileşenleri klasörde o en şablonları arıyorsanız.

Bir search module var, o da tüm sayfalarda görünür. Bu modül JOOMA_PATH/modules/mod_search/tmpl/default.php içinde ve size değişiklikleri eklemek için JOOMA_PATH/templates/TEMPLATE_NAME/html/mod_search/default.php kopyalayarak edilmelidir. Bu Joomla kurulumunu güncellerken, size özelleştirmeleri kaybetmek için gitmiyoruz, yoldur.

Arama modülü ---> temel seçenekler ---> kutusu etiketi (tip 1 ya da iki uzay, sonra "arama ..." kaybolur)