GET / POST parametreleri belgelemek için bir standart var mı?

2 Cevap php

Ön kontrolör mantık ana uygulama için kullanıldığı zaman bile bir PHP projesinde, böylece pek çok stand-alone komut, ajax parçacıkları ve orada olabilir.

PHPDoc ya da başka bir şey - ya - komut dosyası / gerektiren ve bunların türü kabul edecek komut ne GET ve / veya POST parametreleri ilk açıklama bloğu tanımlamak için standart bir yolu var mı?

Ben genellikle dosya işlevi vardı ve bir @return komut dosyası ne için açıklama ve döner, ama belki daha özel bir şekilde orada sanki sadece @param s ekleyerek kendime yardım bilmiyorum.

2 Cevap

phpDocumentor @param gibi ve file-level bilgilendirme kısmı içinde @return etiketleri olmaz ...

Eğer gibi Mr-sk 's cevap başına, onları belgelemek için, ayrı bir dosya seçerseniz, orada işaret @link kullanabilirsiniz, ancak bu dosyanın belgelerinde hemen görünür olmayacaktır sayfa ... sadece size bilgi görmek gitmek için tıklayın gerekecek bir köprü olacak. Eğer bu dosyanın içeriğinin herhangi bir script dosyası için dokümantasyon sayfada görünür olmasını istiyorsanız, {@example} etiketi buna işaret etmek için, ya da hatta sadece bazı çizgiler, örneğin inline kullanabilirsiniz {@example /path/to/file 3 5} sadece hatları ile beş üç göstermek için.

Bu senaryoda, muhtemelen phpDocumentor zaten kod unsurları olarak onları tanımak nerede için parametreleri etiketleme aslında doğrudan bir yolu var değil çünkü sadece, dosya düzeyinde bilgilendirme kısmı uzun açıklamasında şeyleri açıklamak için tercih ediyorum. Benim açıklamalarında kullanılan parametrelerden herhangi gerçekten başka bir yerde kod kaynaklı kod elemanları belgelenmiş olsaydı, ben bu kod elemana işaret inline {@link} etiketi kullanmak istiyorum.

Örneğin, başka bir kod dosyasında tanımlanan bazı sabitler var diyelim, ve bu diğer dosya ayrıştırıldı zaman o elemanlarının kendi belgelerine oluşturulan alır. Ben (sizinki gibi) bir komut dosyayı sadece dosya düzeyinde bilgilendirme kısmı yazmak benim uzun açıklama parametre olarak bu sabitleri bahsediyor, o zaman benim cümle olabilir:

If $POST['foo'] is set, its value should always be either {@link BAR_CONST} or {@link BAZ_CONST}.

Referanslar:

Pekka,

Ben senin API ile etkileşim belgelemek için bir WadL kullanarak içine bakmak istiyorum. Onun doğrudan soruya cevap değil - bu kaynak kod belgeleri, kendi XML, ve ayrı ayrı tutulan oluşturulan değil çünkü.

Bunu doğrudan cevap vermez:

what GET and/or POST parameters the script will accept / require and of which type they are

Siz URI params, kabul içerik türleri, hata kodları / yanıtlar / yükleri ile birlikte, belgede örnek yükleri yerleştirebilirsiniz. Bunu çok değerli buluyorum, ve bir WadL ile, birisi API karşı bir müşteri kodu olabilir.

For more info: http://research.sun.com/techrep/2006/abstract-153.html and: http://en.wikipedia.org/wiki/Web_Application_Description_Language