Veri: PHP form =>

2 Cevap php

Ben bir PHP sayfası gönderilen bir form var. Formdan verileri, bir Access veritabanına eklenmesi gerekiyor ancak web sitesi barındırılan ve Access veritabanı bir ağ sürücüsünde olduğunu. Elle girer birine şimdi, formu, sadece e-posta verilerini yüzden. Biz bu süreci geliştirmek için çalışıyoruz.

Yani doğrudan. Mdb dosyasına erişmek için PHP sayfası için hiçbir yolu yoktur.

Benim fikrim PHP sayfası bir şekilde muhtemelen gizli bir sağlama toplamı ile, kodlanmış bir veri bloğu oluşturmak, ve bizim veri girişi kişiye e-posta sahip olmaktır. Bu e-posta, bu gibi bir şey olacaktır:

===== BEGIN FORM DATA =====
oipcxunrhunt5klejswtnlerj,m,nxupogxjidoh
jpos89760aq2y984hu5nw3jnm4tiopanj5kjny;s
ljknm;l5nkl;ksnm;linjtg89jx9070g89xc6dgh
890unysl;ne.lmsjo8r7g9n0cf9ogumhlkod9ysd
8hj7pc9pg8uopcfmity68od7r9pyh9pm9pfghpju
ypxdekopslp4mpsmkl;4m;slkmk;smjilenmuops
inuobnuiou5io5nuosiun5oin5u4oinu5oiwnu3o
in2oinounion0uonio76n598n109yb9705btbsnb
===== END FORM DATA =====

Gerçekten ben sadece PHP ve Access (VBScript) hem de uygulamak kolay olurdu şifreleme algoritması çeşit gerekiyor sanırım olsa UUEncoding, akla geliyor.

Son bölümü, tabii ki, bir düğme olacağını Erişim giriş formu üzerinde. Bu düğme veri girişi kişinin sadece kutuya metin üzerinde bloğunu yapıştırın ve tamam tıklıyorsunuz, bir metin kutusu açılır olacaktır ve bazı makro kod verileri açma kolu ve formları doldurmak olacaktır. Sonra veri girişi kişinin sadece her şeyin yolunda olduğunu kontrol edin ve veritabanına kayıt eklemek gerekir.

Does this process sound like the most efficient one? What algorithm would you recommend to create that block of text and easily unpack it into an Access form?

Bu arada, ben Erişim / VBScript de çok çok PHP yetkin ve değilim. Şeyler Erişim tarafı hakkında ayrıntılı olun. Teşekkürler!

2 Cevap

Themike önerdi @ ne çizgisinde Düşünme, ben tamamen baypas email öneririm.

Bir web sayfasına doğrudan konuşabilirsiniz böylece Erişim doğrudan MS XMLHTTP kütüphane ile arayüz aklınızda tutun. Böylece, Access o Erişim işlemek gerekiyor içeriğini geri yükleyebilirsiniz PHP betikleri kurmak istiyorum. Benim müşteri biri bu işlevselliği kullanarak Access veritabanı kendi web sitesine envanter yükler. Bu çok (örneğin, indirme), ters yönde çalışabilir.

Bir veritabanında ya da sadece metin dosyaları form girişi sonuçlarını saklamak isteyip istemediğinizi size uygun bir veritabanına sahip olup olmamasına bağlıdır. Eğer bir veritabanı kullanıyorsanız, oldukça kolay. Eğer metin dosyaları kullanırsanız, ben metin dosyanın birden çok satır ile çalışmak daha bireysel dosyaları işlemek için çok daha kolay olduğundan, yerine tek bir metin dosyasına bir satır olarak her bir form sonucunu ekleme yerine, form sonucunda bir tane öneririm. Zaten PHP sayfaları altında oturan bir veritabanı soyutlama katmanı varsa Ancak, çok iyi (sizin soyutlama katmanı olduğunu destekliyorsa) SQL üzerinden metin dosyaları ile çalışmak için kullanmak mümkün olabilir.

Belki farklı bir şekilde sorunu ele miyim? PHP MySQL veritabanı ile veri dökümü ve sonra yüklendiğinde Erişim yan veritabanından yeni verileri çekme var var.