Bir HTML dosyasının ortasında bir set noktasından bağlamı ayıklanıyor

1 Cevap php

Ben bazı HTML var, ve ben belli bir noktadan (bir satır içi görüntü) bir parçasını çıkarma, ama ben bu resmin çevresinde bazı bağlam göstermek istiyorum.

Ben PHP kullanarak yaşıyorum ve ben Symfony ve Wordpress hem size (tüm açık etiketlerini kapatır), bazı HTML ortasında metni keserken ne ile başa çıkmak için işlevleri sağlamak olduğunu biliyorum, ama diğer yönde parçacıkları ile başa çıkmak için hiçbir şey .

Bu nedenle, durumunda:

 'Snippet of text and a <a href="#moo">link right her'

Ben düzeltmek için yukarıda belirtilen işlevini kullanın, ama ne yapabilirsiniz:

'nk right here</a> and then more text after the link.'

Hatta etiket kapanış pasajı muhtemelen bu konuda gitmek için yanlış bir yol olduğunu olasılığı kabul ettik, ve ben bunun yerine HTML ayrıştırmak için XPath kullanarak olmalıdır. Ancak, herhangi bir örnek bulmak ya da bu gibi parçacıkları oluşturmak için XPath kullanarak söz edilemez.

Update:

Yani benim geçerli bir fikirdir:

  1. Ben tüm içeriği (benim durumumda div class = post) kapsayan etiketi almak kadar ayrıştırma ağacı yukarı taşımak. Ben bu div önce olması son düğüm başlangıç ​​noktası (büyük olasılıkla ap tag) 'dir.

  2. Buradan, (yine ap etiketi olmalıdır) bir önceki eş olsun.

  3. Bu düğümün içine girer ve geçici bir dize metin içeriğini kaydederek, son çocukları olsun. Bir pasajı almak yeterli kadar, geri bu çocuklar üzerinden atlama tutun.

Bu hala Inst ben metin içeriği almak için istifa etmek zorunda olacak ne kadar emin değilim gibi ideal.

Herkes her yerde bu fikrin bir uygulama biliyor mu?

1 Cevap

Bu tam bir cevap değil, ama için bağlam almak için (uzantısı tarafından desteklenen hangi formda olursa olsun), o zaman bize nextSibling ve previousSibling özellikleri ilgilendiğiniz hemen düğümü (ler) almak için bir XPath sorgusu kullanabilirsiniz düğüm (ler).