nesnelerin iç durumlar atma nesneleri

2 Cevap php

Ben bir noktada başka bir nesne örneğini bir nesne üzerinde çalışıyorum. Bu iç nesne bir istisna olabilir. Ben sadece ne olursa olsun kod Bu istisna kabarcık kadar KISS felsefesine uygun, ben yapmak istediğim şey üst nesne, işleyen izin verebilir. Ya da, ben üst nesne içindeki bazı istisna işleme yapmak, ve belki de 'müşteri' kodu için daha anlamlı bir istisna verebilir. Takip etmek, ya da ben bir vaka-by-case bazında ne karar genel bir kural var mı?

Çocuğun nesne ile, ben hata kodlarını yazmak için zaman aldı, bu yüzden gelecekte bir noktada son kullanıcıya daha anlamlı bir hata mesajı verebilir. Üst nesne ve alt nesne hata kodlarının kendi set varsa, ben bunu nasıl ele? Bu doğru, ben hata kodu ve kaynak sınıfında bakar bir istisna işleyicisi yazmak istiyorsunuz görünüyor?

2 Cevap

"Dış" nesne "iç" nesne tarafından atılan istisnalar idare edemiyorlar, o zaman için denemek gerekir. En iyi o daha yaygın olanları birkaç yakalamak ve bağlı biraz daha bilgi rethrow edebilirsiniz.

Dış nesne İstisna başa çıkamayan varsayarsak, sadece yakalamak ve iç nesneyi gizlemek için iyi bir neden varsa, farklı bir İstisna olarak rethrow olacaktır. Sen maruz gerekmez şey internals bağlıdır için tüm kod istemiyorum.

Dış nesne ne yapacağını bilmek veya eklemek için bir şey var yoksa bunun dışında, gerçekten istisna temas etmemelidir.