Nesne yönelimli PHP veritabanına bağlan

5 Cevap php

Bu sınıf DB bağlantı yönetecek biri olacak neyin nasıl oo php bir sınıf oluşturabiliriz?

Sample codes or sites will do. Im using MySQL Command Client by the way.

Main problem: How can I connect to the DB so that I can insert new records, retrieve records, update records?

Teşekkür ederiz!

5 Cevap

Sen MySQLi arıyoruz. Bu veri için bir MySQL veritabanını sorgulamak için kullanabilirsiniz PHP 5'ten beri yerleşik bir uzantısıdır.

$mysql = new MySQLi('localhost', 'username', 'password', 'database')
$mysql->query("SELECT * FROM users");

Eğer sıfırdan bir uygulama oluşturmak iseniz, CakePHP veya CodeIgniter gibi, bir PHP MVC framework paketini kullanarak öneriyoruz. Bunlar hem standart veritabanı işlevselliği normalleştirir ve SQL deyimlerini yazmak zorunda sizi tutan bir veritabanı soyutlama katmanı içerir. Bu güzelliği o da basit bir yapılandırma değişikliği ile, PostgreSQL söylemek MySQL, daha sonra db türünü değiştirmek için izin vermesidir.

Bir MVC kullanamıyorsanız, bağımsız bir veritabanı soyutlama sınıfı ADODB, check out:

http://adodb.sourceforge.net/

PHP'nin PDO (PHP Data Objects) uzantısıdır benim tavsiye. Bu aynı kod tabanı ile MySQL, SQLite ve PostgreSQL gibi birden fazla veritabanı türleri erişmek için yeteneği dahil olmak üzere birçok üstünlükleri vardır. Ben PDO uzanan hafif veritabanı sınıfının yanında kullanabilirsiniz. Sen http://code.google.com/p/php-pdo-wrapper-class Hosting Google'ın Projesi bu açık kaynak projesi bulabilirsiniz.

Neden bir mysql wrapper kullanmayın. Bu yaklaşık% 40 oranında geliştirme süresini tutturmak fonksiyonları ekleme / güncelleme / silme ve daha bir çok utitlity işlevleri vardır. Tabii bu tamamen nesne yönelimli bir çözümdür.

Wmpjmurray tarafından belirtilen adodb iyi bir seçimdir. Ayrıca, sadece genişleten kendi sınıfı oluşturmak olabilir PDO. Diğer insanların PHP Kılavuzunda bu yapmış nasıl bir few örnekleri vardır.