Zend Framework: Basit bir "Veri Eşleyicisi'ne" Nasıl inşa etmek

4 Cevap php

Ben Zend Framework bir uygulama inşa ediyorum, ama ben (ne olursa olsun sadece etki kavramını temsil etmek gerekir verilerin belirli parçaları içerir Model sınıfları oluşturarak bir "Veri Mapper" tarzı ORM katmanı, uygulamak istiyorum hangi tabloları bu alanlar) ait olur. Benim DB yapısı son derece normalize olduğu için, Active Record ORM elde faydaları yüzeysel olacaktır.

Peki Zend Framework çok basit, basit veri mapper ORM katmanı uygulamak istiyorsunuz?

4 Cevap

Alfa şu anda Doktrin 2, (Mart 2010 beta nedeniyle 1), JPA / Hibernate esinlenerek bir veri mapper ORM olduğunu. Zend Framework Zend Framework ile Doktrini 2 entegre lehine kendi Zend Varlık bileşeni rafa.

Lütfen timescales bağlı olarak, Doktrini 2 bakmak isteyebilirsiniz.

Ben henüz PHP için hiçbir gerçek "Veri Mapper" tarzı ORM olduğuna inanıyorum. Eğer gerçek bir "Veri Eşleştiricisi'ni" isterseniz, ben şans dışında olabileceğini düşünüyorum.

2 popüler PHP ORM, uskur ve Doktrin vardır. Bunlar ActiveRecord tarafında hem de daha fazladır.

Benim kendi görüşüme göre Doktrini gitmek olduğunu. Şu anda, bu sürüm 1.2 henüz ZF ile entegre değildir istikrarlı. örneğin Eğer modüler ZF uygulama kurulumu için model sınıfları oluşturmak için doktrin komut satırını kullanabilirsiniz olamaz.

Eğer tek bir modül ZF uygulama çalıştırıyorsanız Ancak, doktrin oldukça iyi entegre edilebilir. @ ArneRie işaret ettiği gibi, ZendCasts bazı gerçekten iyi videolar var. Ben ondan çok şey öğrendim.

Eğer ilgileniyorsanız, ben de ondan türeyen ve kendi yaklaşım birini yaptı. Sen http://blog.elinkmedia.net.au/2009/12/03/zf-doctrine-and-unit-tests/ bu konu hakkında benim blog yazısı bulabilirsiniz. Siz de Github benim örnek uygulama kaynak kodunu indirebilirsiniz.

i bir ORM kullanmak istiyorsanız, Zend Framework ile Doktrini kullanmanızı öneririm. Bilgilerin bir sürü etrafında iyi Rehberler ve Screencasts vardır.

Doctrine 1.2 with Zend Framework Screencast

Bir ORM oluşturmak için uygulama detayları oldukça geniş olabilir, ve ben zaten mevcut projeleri öneren ötesinde herhangi bir anlamlı tavsiyeler vermek için deneyim eksikliği, bu yüzden yerine birini önerecektir.

Veri Eşleştiricisi desen (Active Record lehine ve bu iyilik kesinlikle çok PHP çerçeve toplumda Ruby on yaltaklanan atfedilen) PHP dünyasında çok popüler değil, bir önemli proje var var olmasına rağmen - ve umut verici görünüyor.

Ben sizin ihtiyaçlarınız için yeterli olurdu emin değilim ancak Outlet ORM, Veri Mapper izler. Ben, bugüne kadar hiçbir sorun vardı.