CodeIgniter'daki modüler mimari

2 Cevap php

the idea

Ben modüler web sitesi oluşturucu bir kavramı ile oynuyorum - şimdi çoğunlukla theory olarak, modülleri (önceden programlanmış ya da gerektiğinde özel olarak yapılan iki) dayalı sayfalar / koleksiyonları containt hangi.

Her modül ile DB, görüş / şablonlar ve çekirdek veri işleme it bağları ile birlikte gelir, ben factory desen düşünüyorum:

Temel modül sarıcı - normalize isimleri olan -> callDB, ProcessData, returnToTemplate

Her modül sonra bu sargıyı miras ve sadece o zaman uygulamada, ben gibi bir şey yapacağız, veri işleme ve en nihayetinde verilere dönecektir, DB çağrılar bulunuyor ekler:

$this->modules->each->callDB(); //obviously, pseudo-PHP

the problem

Ancak, ne, CodeIgniter'ın MVC yaklaşım içine bütün bu fikri içeren ve veri yapısı var olduğunu, birlikte mücadele ediyorum, bu yüzden doğal olmayan ve / veya anlamsız (ben biliyorum, öznel) / hissediyorum olmayacaktır.

Herhangi bir fikir?

(Ağaç structre altında i - i. Her modül için subir ile modules dir Ancak, isterseniz bilmiyorum i gibi ne yapabilirim, biliyorum, ya da [) (1] {şablonları } ve application/modules modülleri - Benim modülleri CI modülleri biraz daha farklı olduğu ve bu modüller, aslında, benim için mantıklı değil ... bilirsin ...)

edit1

Yani ... Bu öylesine sert ya da hiç cevap vardır, böylece aptal olduğunu?

2 Cevap

Tam olarak ne elde etmeye çalışıyorsun? Kod bol Eğer CodeIgniter uygulama modüler mimari (HMVC) ulaşmanıza yardımcı olmak için orada olduğunu.

Modular Separation - wiredesignz

Matchbox - Zacharias Knudsen

Eğer modül sarma ile ilgili eklemek gereken başka bir şey uygulanması tamamen olduğunu. Ben MY_Controller kullanarak ve muhtemelen implement multiple base classes için bir adım daha ileri alarak içine bakmak istiyorum, böylece önyüz kontrolörleri DB ne verilerle modülü sarmak için biliyorum.

CodeIgniter, çek http://codeigniter.com/wiki/Modular_Extensions_-_HMVC/ için bir HMVC uzantısı yok

Ayrıca CI loader sınıfını aşırı yüklenmesi (ve gerekirse yönlendirme) ve uygulama / modelleri uygulama / görüş ve uygulama / denetleyicileri alt klasörlerde MVC dosyaları saklayarak, modüler bir şekilde ayrı endişeleri CAND