Benim şişman-istemci uygulaması MVC desen ait mi?

1 Cevap php

Şu anda üzerinde çalışıyorum web tabanlı uygulama kollarını ve bacaklarını büyüyor! Temelde Aynı zamanda oldukça ham API kullanarak farklı web sitelerinin bir çift üzerinden erişilebilir kullanıcılar, vb rezervasyonlarında, kullanıcı hesapları, faturalama izlemenize yardımcı olan bir yönetim sistemidir.

Yağ-istemci tasarımına gevşek bir php / MySQL arka uç ile MVC deseni (ya da belki de MVP) izler, Ön Kontrol, birçok farklı Page Kontrolörleri, nesne yönelimli ve prosedürel Modelleri liberal bir çat pat, Görüntüleme ve şablonları kafa karıştırıcı bir demet, bazı JavaScripts, CSS dosyaları ve Flash nesneleri.

Bana programcı "Kaygıları Ayrılığı" ilkesinin büyük bir hayranı olduğunu ve o notta, şu anda ayırmak için en iyi şekilde anlamaya and çeşitli endişeleri birleştirmek çalışıyorum Proje büyüdükçe ve daha fazla kişi ona katkıda gibi.

Karşılaştığımız sorunu (ActionScript ile veya Flash) JavaScript normal şablonuna, Görünüm dolayısıyla kısmı ile yazılı ve Kontrol ve Model ayrılacağı olmasına rağmen, biz aslında tüm MVC desen ... Swap kapsadığını bulmak olduğunu Bir onmouseover olay ile bir görüntü - ki Davranış bulunuyor. Bir veri Render - biz Görünümü manipüle ediyoruz. AJAX ile bir listesini yeniden düzenleyerek sonucu Gönder - şimdi biz Kontrol demektir. Bir e-posta adresi geçerli bir formatta olup olmadığını görmek için bir form alanını kontrol - biz Modeli danışmanlık ediyoruz.

O kişi veritabanı jQuery ile doğrulama modeli kadar yazalım akıllıca mı? Php programcıları JavaScript gerekli kontrol yapılarını yazabilir miyim? Web tasarımcıları gerçekten View için fonksiyonel bir AJAX formu yazabilir miyim? Her proje için bir JavaScript derebeyi olmalı mıdır?

MVC deseni yerine kod insanlara uygulanabilir olsaydı, biz bu ile sona ereceğini:

  • Modeli - veritabanı boffins - "mind WHERE interested IS NULL" SELECT *
  • Kontrolü - sinir bozucu programcılar - "class Something NothingAbstractClass {...} uzanır"
  • Görünüm - grafik / web tasarımcısı geleneksel etki alanı - ""

... Ve yeni bir katman:

  • Davranış - etkileşim ve geribildirim tasarımcı - "CSS3 yeni siyah ..."

Yani, biz üstlenmeden konum ve ben en iyi uygulama tasarım sadık istiyorum, ama devam etmek nasıl emin değilim. Ben tekerleği yeniden icat etmek istemiyorum, bu yüzden herkes zaten kirli işler yapmış birinden herhangi bir ipucu veya ipucu ne desen gibi ben bakmak gerektiğini veya herhangi bir kod örnekleri olurdu? Programcı adam olarak, nasıl iki ayrı tutmak iken uç ve ön ucu için uygulamayı yeniden yazabilirsiniz?

Ve evet ben, vb Zend, CodeIgnitor, Symfony, baktım, ve hayır, onlar sunucu ve istemci mantık mantık arasındaki sınırı geçmeye görünmüyor, önce sormak!

1 Cevap