Hangi programlama dilleri bir Bonjour yazılım yazmak için kullanabilir miyim?

4 Cevap php

Gerçekten programlama dilleri ile sınırlı muyum? Ben Bonjour kullanmak, hayal edebiliyorum, ben herhangi bir dil için kullanılabilir değil olabilir, özel kütüphaneler olması gerekir. Peki, o zaman ben gelen kütüphaneler var bu dilleri kullanmanız gerekir. İkinci bir seçenek olarak, ben Bonjour (bu bilgilere erişmek için örneğin Bonjour özel bir dosyada ya da ortam değişkenleri ve ben dillerin çoğu kullanabilirsiniz daha bilgi kaydeder) herhangi bir dilde neredeyse kullanılabilecek bir arayüz sağlamak, hayal edebiliyorum .

P.S. PHP özel bir ilgi var.

4 Cevap

Dil Bol Java ve. Net dahil ZeroConf bağları var ve Python kullanarak here bir örnek var. Bu D-Bus daeomon konuşmak için kullanır. Bu list of bindings D-Bus için bol daha fazla yanında PHP, Python, Perl, Java,. Net, C + +, Haskell, OCaml, Squeak ve içerir. Hatta bir Pascal var bağlayıcı oluyor!

Yani hayır, çok programlama dilleri ile sınırlı değildir.

Yerine protokol Apple'ın özel uygulamasıdır "Bonjour", daha gerçek protokolünün adı "ZeroConf", ararken daha iyi bir şans olacaktır.

Apple'ın Bonjour for Windows SDK COM functions aracılığıyla PHP denebilecek bir COM bileşeni olarak yüklenir.

Birçok dilde örnek kod SDK ile birlikte yüklenir. PHP bunlardan biri değildir, örnek okunabilmelidir.

API başka bilgi kaynağı Mac OS X referans Kütüphanesi'nde Bonjour documentation olduğunu.

Roman, since you're particularly interested in PHP, you might checkout the php5-avahi extension: http://code.google.com/p/php5-avahi/

Ben (sadece kendim için bu aynı soruyu araştırma başladı) henüz kullanmadım, ama o aradığınız ne gibi görünüyor: (aka, Avahi, Zeroconf, Rendevous, mDNS) mesajlaşma / yayın / tüketen Bonjour yazmak için bir yol PHP.

Ne yazık ki, bu (her 2009 yılında 4 commits) oldukça durgun bir proje gibi görünüyor. Umarım olsa da, başlamanıza yardımcı olacaktır.

Hope that helps, Benjamin