Nasıl soundcloud.com kendi MP3 çalar için dalga şekli oluşturur?

7 Cevap php

Ben benzer bir uygulama yapmak istiyorum, ama bir dalga görüntü oluşturmak için nasıl mücadele ediyorum - Ben kullanabilirsiniz herhangi bir PHP kütüphaneler vardır, ya da belki bir şey ben bir MP3 dosyası dalga şekilleri oluşturmak için Linux çalıştırabilirsiniz?

7 Cevap

Generating MP3 waveforms with PHP deneyin. Ben yönergeleri izleyerek bir dalga formu görüntü var.

Ben sadece SoundCloud üzerinde gibi dalga görüntüler oluşturur küçük bir program yazdık. Linux ve Mac OSX üzerinde oluşturur. Max OS X için, bir GUI de var. Sen Github üzerinde bulabilirsiniz: https://github.com/beschulz/wav2png

I did this rewrite, because the solutions I've tried where incredibly slow. It natively reads wav ogg and aiff. If you need to convert mp3s, you can pipe soxs output into it like so:

sox song.mp3 -c 1 -t wav - | wav2png -o song.png /dev/stdin

Umarım, o birisi bir kullanım olacaktır.

Oyuncu aslında SoundManager2 projesine dayalı standart Javascript ve HTML5 kullanılarak yapılır. Otomatik SoundCloud tarafından kullanılan HTML5 ses veya dosya biçimlerini desteklemez tarayıcılarda yanıp geri düşüyor.

Ama dalga görüntüsü size ses karşıya an sunucu tarafında oluşturulur. Oyuncu sadece büyük bir PNG görüntüsünü ve oyuncu izci arka plan olarak konumunu indirir.

Eğer sunucu tarafı istediğiniz dilde dalga formu görüntü oluşturmak için çeşitli yollar bulabilirsiniz, ve onları tarafından üretilen dalga görüntü ile istemci tarafı oyuncuyu inşa etmek SoundManager2 veya jPlayer kullanın bir arka plan görüntüsü olarak sunucu.

İşte Freesound.org tarafından kullanılan kod:

GitHub freesound / utils / audioprocessing

Bu benzeri dalga biçimleri üretmek için:

enter görüntü açıklaması here

I modified it, aynı zamanda bir osiloskop gibi, dalga yoğunluğunu göstermek için:

enter görüntü açıklaması here

http://flic.kr/p/7S8oHA

Ayrıca bu açık kaynak kodlu araç kullanabilirsiniz:

http://gareus.org/wiki/sndfile-waveform

Çoğu Linux dağıtımlarında geçerli :)

Kesinlikle Flaş DEĞİLDİR.

Ben onlar bir PHP komut dosyasından çağırabilirsiniz yazılımı kullanın sanırım.

Soundcloud dalga nesil için de Flash kullanmayan değildir. Tüm oldukça zeki HTML ve CSS bulunuyor. Ben dosyaları andrewfreiday.com için yukarıdaki linke gibi bir şey kullanarak sonra yüklenen ve sonra işlenir kabul ediyorum. Anında bu üreten bir bütün farklı bir hikaye olurdu.