Sayfa sonu (veya tablo ara?) Iyi Bià PDF elde etmek

3 Cevap php

Ben bir bölümünde dompdf kullanarak özel bir PDF oluşturur CakePHP cadı bir intranet geliştirmek vardı. Sorun i PHP nl2br işlevi sonucu aldıktan sonra baskı bir not alan (MySQL metin) cadı olması.

Ve ben (yine de başlığı olsun, ve altbilgi vb) ... ya da belki güzel bir şekilde bir sayfa sonu yapmak için bir yol gerekir: problemler, bazı ocasions yılında, bu metin (6px hatta font-boyut) çok uzun olduğunu içindeki metin ile devam etmek için ikinci bir sütun olsun.

herhangi bir fikir? çok teşekkürler

3 Cevap

Google'ın bu var, http://www.digitaljunkies.ca/dompdf/faq.php#page_break. Ancak, tekrarlanan başlık ve altbilgi ilişkin ikincil soruyu çözmüyor. Gibi bir şey http://www.xefteri.com/articles/show.cfm?id=26 bu konuda yardımcı olabilir (önerilmez).

Senin başlık sadece not alanı etrafında mı? Eğer öyleyse, bir tabloda not alanını koymak ve başlık / altbilgi için thead / tfoot bölümünü kullanabilirsiniz. Tablo, ikinci sayfaya geçer zaman (ben tfoot taşıma ile ilgili sorunlar vardır inanıyorum rağmen) yeniden görüntülenmesi gerekir.

Bu belge genişliğinde üstbilgi ve altbilgiler iseniz (ayrıca SSS) inline PHP kullanabilirsiniz. Veya, son sürümü (0.6.0 alfa 2) kullanılarak ve up sabit konumlandırma desteği eklemek ve bir başlık / altbilgi oluşturmak için bu kullanabilirsiniz yama vardır eğer.

Daha fazla bilgi için DOMPDF developer site bakın.

Eğer örnek bir belge varsa, bu sorunu görselleştirmek için daha kolay olabilir.

Bunu iki şekilde yapabilirsiniz

Bunlardan biri pagebreaks üzerine, DOMPDF başlığı tekrar edecek, bir bölümünü kullanıyor. Hep: Sen sayfa-break-CSS özniteliğini kullanarak bir pagebreak zorlayabilir

The second option is using PHP to draw the header/footer using $pdf->page_text() function like this http://www.digitaljunkies.ca/dompdf/faq.php#footers