XCache yerine hiphop?

3 Cevap php

Yerine XCache ve HipHop geçmek mantıklı olur?

HipHop primetime için hazır mı ya da biz onu uygulamadan önce birkaç ay beklemek gerekir?

Edit: Biz vBulletin çalıştıran bir sunucuda yapılandırma test ilginç.

3 Cevap

Beni Hiphop ve XCache ilgili olabilecek bir yanlış temizlemek edelim. XCache PHP kodu C + + koduna dönüştürülmüş ve daha sonra g+ + kullanarak derlenmiş olması için Facebook'un HipHop izin verirken, (APC ve arkadaşları gibi) Zend PHP en uygulamasına Opcode önbelleğe ekleyerek çalışır. Bu HipHop Zend yorumlayıcısı bağlı değil gibi HipHop ile XCache çalıştırmak mümkün değildir (ve C + + dönüşmüş sonra baytkoduna derlenmiş bile php opcodes kullanmaz).

Şimdi soruyu cevaplamak için, HipHop Facebook'un trafik büyük miktarda barındırmak için canlı kullanılıyor. Bunun yanında kararlı değildi Facebook bu projeyi serbest olmaz, ama çok yeni olduğundan ben hala dikkatli olacaktır. HipHop eski Zend yorumlayıcı için, bu PHP kodu çalıştırmak için tamamen farklı bir yoludur ve muhtemelen birkaç hata olacak, sadece bir yama değildir.

Facebook onlar için geçiş yapmadan önce Hiphop çalışıyordu sağlamak için yaptığını bir şey, onlar kendi sitesinde olası her isteği kurulumu çok titiz ünite testleri başardık oldu. Hiphop gelen çıkış, normal Zend PHP farklı olsaydı bu şekilde, onlar için her şeyi "onlar için çalıştı" kadar biraz daha geriye ve hata ayıklama gitmek istiyorum. Bu Facebook kod tabanı üzerinde "eser" o senin için çalışacağız ispat gelmez çünkü. Eğer HipHop geçmek için karar verirseniz, iyi bunu test etmek için emin olun.

EDIT:

HHVM (HPHP yeni VM sürümü) artık eval ve create_function. Hepsi / en anlamlı nedenlerle aynı olmalıdır.

There are a few things that aren't compatible with HipHop. They removed the eval ve create_function fonksiyonları. Onlar da sadece şimdi için PHP 5.2.x destek, ama onlar 5.3 "yakında" için destek eklemek için planı vardır.

Ben HipHop fikir gibi, yani burada beni yanlış anlamayın, ama hatırlamak için bir şey var: HipHop herkes için değildir. Dan Sebastian Bergmann:

orada dışarı dağıtımları PHP% 99.9 karşılaştığı bir sorun için bir çözüm değil

Facebook oran trafik var ve tıkanıklık CPU ve bellek kullanımı olmadıkça (xcache, apc, vb ile karşılaştırıldığında), bir fayda görmek pek olası değil. Veritabanı ve dosya sistemi erişim hala katiller olacak.

Ben vbulletin 3.x HipHop ile çalışmaz ki oldukça eminim. VB 3'ün eklenti sistemi yaklaşık 2000 eval kod boyunca serpilir tablolar ve eval hiphop tarafından desteklenmiyor oluşur.

Derlemek için vbulletin almak için geldiğinde, muhtemelen buzdağının sadece ipucu.