Varolan bir web sitesi için Mobile App (Iphone, Blackberry, Android) Gelişmekte

5 Cevap php

Ben bir web sitesi var ve iphone, blackberry ve android için bunun bir mobil sürümünü geliştirmeyi planlıyorum.

Benim web sitesi PHP Zend çerçeve üzerine inşa edilmiş bir sosyal ağdır. Şimdi tüm bu mobil uygulamalar web sitesi gibi aynı işlevselliğe sahip olacak.

Ben bu konuda biraz cahil değilim - ama yüksek seviyede ben tüm bu mobil uygulamalar herhangi bir arka uç mantığı yazmak zorunda gerektiğini anlıyorum. Her işlevselliği için - onlar sadece arka uç ile etkileşim için bir web hizmeti API çağrısı yapacaktır.

Yani her işlevselliği için bir web hizmeti yöntemi oluşturmak gerekir, demek. Varolan kod yeniden kullanılabilir - Ben küçük bir kayıp değilim -

Birisi (bazı eşyaları gibi) bu konuda biraz ışık tutmak veya bana doğru yönde işaret edebilir

Teşekkürler

5 Cevap

Ben uygulama bu tür için en iyi şey, bir mobile website yazmak olacağını düşünüyorum. Bu Zend Framework uygulamasında bazı yeni görünümleri, daha fazla içermemelidir.

Orada nasıl başlayacağınızı bazı dersler vardır. Sadece sevdiğiniz arama motorunu kullanın.

Apple ve Android çok gelişmiş tarayıcılar var. Aslında toplamda siteyi gösteriyor. Nokta web sitenizin bu arayüzü bakmak daha iyi olurdu edilir? (Ben bu hantal olurdu eminim). Sen (@ Felix tarafından önerilen) bir mobil site yapmak ve basit bir arayüzü istenen özelliklerini uygulamak gerekir.

Eğer bir yüklenebilir uygulama istiyorsanız, o zaman üç uygulama (her platform için bir) bakıyor. Benim önerim mobil site yapmak ve bu platformlarda bir uygulama olarak normal mobil site kurmak istiyorsunuz ürünün bir uygulama yapımcısı tür bakmak olacaktır.

HTH

Bu tabii ki görüş bölmek için gidiyor çok açık bir konudur (zaten görünüyor gösterdiği gibi :))

O benim kişisel görüşüm bu, benim iPhone üzerinde Safari kullanan korkunç bir aksak hantal bir deneyim olduğunu ve "mobil optimize" siteleri ideal değildir ve gerçekten (yani multi-touch için gelişmekte olan cihazın özelliklerinden yararlanmak yapmayız vs)

Ben mobil uygulamalar web içeriğini kuşatmak ve onun platformu için uygun bir biçimde sunma daha uygun yollar olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Örneğin alın, iPhone ve Android için Facebook uygulaması. Bu web sitesinin temel özellikleri alarak ve kullanımı kolay ve bunun için yapılmış cihaz için sıfırdan tasarlanmış olan bir şekilde bunu bağlamlamanın mükemmel bir örneği.

Sorunuzun o zaman evet, aklımda web hizmetleri ile geliştirme yaklaşım ve geribildirim sitenize arayüzü için gereken ilgili verileri bu kullanmak için cevap

Ben yerel mobil uygulamalar bazen mobil optimize edilmiş web uygulamaları kullanımı daha kolay olduğu djhworld ile kabul ederken, uygulama süresi ve kullanıcı tabanı parçalanma oldukça büyük bir uçurum var. Ben iyi ilk adım bir mobil web uygulaması geliştirmek için olduğunu düşünüyorum, ve orada kullanımı alıyorsanız eğer, web servisleri kullanarak yerel uygulamalar geliştirerek düşünün. Ayrıca tek bir mobil uygulaması çapraz derlemek için bir yol olarak PhoneGap bakmak isteyebilirsiniz:

http://phonegap.com/

Ayrıca, benim other post about mobile web application development bkz.

Mobil sitenize yatırım maksimize etmek istiyorsanız, ben HTML5 bunu geliştirmek istiyorsunuz. Şu anda, sadece WebKit tarayıcı ([yakında] iPhone / iPod / iPad / Android / Blackberry) destekliyoruz, ama bir yıl içinde gelişmiş ülkelerde en cihazlar bunu destekleyecektir.

Eğer sunucu tarafında mobil cihazları tespit etmek gerekiyorsa, ben Tera-WURFL öneriyoruz. Bu yüksek hızlı PHP & Ücretsiz ve açık kaynak MySQL mobil cihaz algılama yazılım paketi.