Beni öneririz, varsayılan Joomla kod yapısında değişiklikler yapmak iyi bir fikirdir?

1 Cevap php

Beni öneririz, varsayılan Joomla kod yapısında değişiklikler yapmak iyi bir fikirdir?

Ben Joomla yönetici kodunda her ekleme / güncelleme / silme işleminden sonra bir ekleme sorgusu tutmak gerekir. i yaptık değişikliği izleyebilirsiniz böylece.

Joomla varsayılan yapısında varsayılan kod her yerde değişiklik yapmak için iyi bir fikir mi?

1 Cevap

Jenerik konuşan (Joomla internals bilgisi olmadan):

  • Bu ve tek proje olduğunu ve sadece varolan bir kod temeli üzerine inşa ederseniz, ileri gitmek ve onu değiştirin. Bu port istiyorsanız Joomla sizin kod tabanına daha sonra güncellemeleri, nerede ne yaptığını takip etmek için yardımcı olur, ama er ya da geç bir kesim yapmak gerekir.

  • Ancak, birden fazla proje için Joomla kullanmak ve / veya çekirdek dosyalarını değiştirerek, Joomla'nın gelecekteki gelişimi ile yolda tutmak istiyorsanız (ve muhtemelen olacaktır) bir bakım kabus haline gelebilir. Kullanılabilir boyutta Bu tutmak için tek yolu az ve yerlerin iyi tanımlanmış dokunmaktan çekirdek dosyalarını kısıtlamak olduğunu.

Ben ikinci seçeneği ile gitmek istiyorum, varsayalım. Bu durumda, bana bizim şirkette çalışmış ne bazı tavsiyeler vereyim:

  • Biz WordPress ile karıştırılmış. Ne bize çok yardımcı oldu, bir klasör ve biz (bizim VCS) farklı bir klasöre dokundu dosyaların sürümü WP saklamak oldu. Bu şekilde, biz her zaman dokundu WP çekirdekten ne dosya, tam olarak biliyordu. Verimli bir ortam yapma 1. oldu. WP dosyalarını ve 2 ihracat. Gölge kopyasını ihracat ve WP çekirdek dosyaların üzerine taşıyın.

  • Uzantıları / eklentileri Yazma: Hemen her büyük yazılım uzatmak için bir yol var. Joomla eklenti / kanca / uzatma / addon mekanizmasını öğrenmek ve mümkün olduğunca değişen kadar yapmaya çalışın.

  • Bunun ile ilgili veritabanı ise: Belki Joomla sadece bir dosyayı değiştirmek için yeterli: /libraries/joomla/database/database.php. Daha da iyisi, bu sınıf uzatmak (veya JDatabaseMySQL, yani) ve bir yerde yapılandırması bu sınıfını kullanmak için Joomla söylemek mümkün olabilir.