Kullanıcı tarafından yüklenen içeriği kaydetmek nasıl?

2 Cevap php

Ben içeriği kullanıcılar tarafından oluşturulan olduğu bir site başlatmak için planlıyorum. Kullanıcı tarafından gönderilen verileri kaydetmek için en iyi yöntemi nedir?

Phpmyadmin veritabanı kullanıcıları tarafından gönderilen verileri bir blog yazısı benzer büyük olduğunu düşünüyor iyi bir fikir veri kaydetme yöntemidir. BTW PHP ve MySQL ile çalışan iyi değilim ama iyi bir yöntem olup olmadığını emin değilim.

2 Cevap

'Phpmyadmin' veritabanı tarafından Ben sadece bir MySQL veritabanı demek varsayıyorum.

Kullanıcı veri temelde bir 'blog post' olduğundan - temel metin ve HTML, ve büyük olasılıkla da tarihleri, başlıkları ve benzeri gönderme, adını saklamak olacak - Bir MySQL veritabanı saklamak için iyi bir yerdir.

Standart paylaşılan hosting kullanıyorsanız, seçenekleri oldukça fazla bir ilişkisel veritabanı (MySQL) veya düz bir dosya vardır. Bu iki seçenek arasında, bir ilişkisel veritabanı iyi bir seçenektir.

Emin değil burada soruyorsun - sadece ne. Aslında, fiziksel veritabanında saklanan lekeler gibi bir jpg dosyası ve metin kaydetmek değilsiniz çalışmakla düşünüyorsanız. Değil Kullanıcıların bir sürü tüm yükleme şeyler var niyetinde. Bulut kullanıcı veya daha iyisi için bir klasörde sunucu üzerinde tasarruf içine bakmak - bu uzun vadede daha ucuz olması ve bozuk bir veritabanı ile size acı ton tasarruf edeceksiniz.