Bu e-posta gönderirken uzun çizgiler sarmak için gerekli midir?

2 Cevap php

Ben e-postalar göndermek için Zend_Mail kullanıyorum. Birkaç haberler (ilk örnekte olduğu gibi this page), ileti gövdesinde uzun çizgiler sarmak için önerdi.

Sorular:

  1. O () halinde hattın herhangi bir 70 karakterden daha büyük wordwrap kullanmak gerekli midir?

  2. Bu '70 'rakamı nereden geliyor?

2 Cevap

RFC 2822 ve 5322 Hat Uzunluğu Sınırları (2.1.1) olarak adlandırılan bir bölüm var:

There are two limits that this specification places on the number of characters in a line. Each line of characters MUST be no more than 998 characters, and SHOULD be no more than 78 characters, excluding the CRLF.

...

The more conservative 78 character recommendation is to accommodate the many implementations of user interfaces that display these messages which may truncate, or disastrously wrap, the display of more than 78 characters per line, in spite of the fact that such implementations are non-conformant to the intent of this specification

Gerçek sınırı 998 karakterdir ve 78 gerçekten rahatsız gerekmez şey gibi geliyor bana.

Afair, 70 ~ 78, daha büyük olasılıkla 80 bir "tasarruf" sürüm, satır başına 80 karakter görüntülenir iyi eski terminalleri, geliyor. Çok erken günlerinde bu terminaller kendi çıkış sunucusunda hazırlanan gereken sadece aptal yazıcılar vardı. Bu 80 da iyi eski punchcards geliyor. PunchCard fiziksel boyutu (ve bu nedenle biraz daha yakından 80 limiti ile ilgili) sık sık punchcards depolamak için kullanılan para tepsiler, geliyor.

İnsanlar ve teknoloji eski alışkanlıklardan kurtulmak zor bir zaman var. Ben JavaScript üzerinde ilk Crockford fazla geçmişi konuşmak için tavsiye: http://yuiblog.com/crockford