Nasıl Moodle'da bir video player embed edebilirsiniz.?

2 Cevap php
  1. Ben bir video oynatıcı yardımı ile çalınır bazı video dosyaları var.
  2. Ben moodle 1.9 bu video dosyalarını oynayacak benim komut bir video player embed etmek istiyorum.
  3. Bu kopya korumalı çünkü ben bazı video barındırma sitelerinde bu video dosyalarını yüklemek olamaz.

Bunu nasıl başarabiliriz?

2 Cevap

Dinesh,

Eğer kullandığınız video dosyalarının ne tür söz, ya da değil bunu tercih medya çaların türü. Bu ortak bir format mpeg, flv, avi, m4v, quicktime, ya realplayer ise Moodle yerleşik medya filtreler size yardımcı olabilir. Moodle medya dosyalarına bağlantılar tespit ve gömülü bir oyuncu ile değiştirebilirsiniz.

http://docs.moodle.org/en/Multimedia_plugins

İşte bunu nasıl:

Turn on Modules / Filters / Multimedia filter Then configure using Modules / Filters / Multimedia Plugins

Bir moodle ders veya ön sayfa dosyaları alan video dosyası yükleniyor. Dosyası, bir web tabanlı bir yükleme kullanarak yüklemek için çok büyük eğer sunucu üzerinde moodledata dizinine doğrudan bu yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Sonra örneğin myvideo , normal bir bağlantı eklemek. Neredeyse her yerde Moodle zengin metin girmek için izin yapabilirsiniz.

Yani bir dersten bir konu açıklama içine bir link ekleyerek bir ders sayfaya ekleyebilir, veya benzer bir bağlantı içeren ayrı bir moodle "web sayfası kaynak" oluşturarak.

Medya filtreler açıkken, moodle uygun bir embedded medya oynatıcı ile ortam dosyasına bağlantıyı değiştirmek için çalışacağız.

Bu kısa video klipler ve ses için iyi çalışır, ancak uzun video dosyaları daha karmaşık bir çözüm gerektirebilir ve performans sizin site barındırma nasıl bağlıdır.

Kullanmak moodle-mplayer Aktivite (http://code.google.com/p/moodle-mplayer/). Olabilir

Eğer sunucuya yüklemiş sonra her biri için özel video ilgili ayarlarını sizin kursları + içine video eklemek sağlayacak bir yeni etkinlik eklemek mümkün olacak.

btw, there is a Kaltura plugin for Moodle that might interest you too. http://www.kaltura.org/kaltura-moodle-plugin-installation-guide