NetBeans kaynak biçimlendirme standardı düzenleme

3 Cevap php

"Kaynak-> Format" yaparken NetBeans otomatik biçimleri kodu hangi standart değiştirmenin bir yolu var mı? Ben bir yerde bu seçeneği gördüğümü hatırlar gibiyim, ama bu konuda bir şey bulamıyorum.

3 Cevap

You can change a very limited number of settings related to formatting.
open up netbeans IDE
Go to tools->options
click on Editor button on top left of the options dialog box
click on the formatting tab
select PHP from the language select box
then you would be able to see the required settings that can be changed.



Son sürüm 7.3 sizin ihtiyaçlarınıza en çözecektir.

Biçimlendirme tercihleri ​​NetBeans 6.9 Beta ve NetBeans 6.8 iki 'düzeyleri' de bulunmaktadır. Araçlar menüsünden (Mac OS X üzerinde NetBeans menünün Tercihleri ​​item) Seçenekler öğesi üzerinden geçerli genel bir ayar vardır. Bu Seçenekler iletişim kutusunu açar. Editörün 'kategorisinde' en Biçimlendirme sekmesini seçin ve ardından PHP dili değiştirebilirsiniz.

alt text

Ayrıca proje bazında biçimlendirme belirtebilirsiniz. Bunu yapmak için, Proje explorer PHP proje ve Dosya menüsünden seçin Proje Özellikleri öğesini seçin. Özellikler iletişim açıldığında, iletişim kutusunun sol tarafındaki gezinme listeden Biçimlendirme kategoriyi seçin.

alt text

Not: 6.8, değiştirmek yalnızca iki biçimlendirme kategorisi vardır: Sekmeler ve girintiler; Parantez. "Önizleme" alanı doğru işlenir değil gibi görünüyor. NetBeans 6.9 Beta kategorileri (Sekmeler ve girintiler, Hizalama, pantolon askıları, Boş Satırlar, Spaces, Sarma) biçimlendirme sayısını artırır. Önizleme alanı ile sorunları çok, çözülecek görünür.

Bu yardımcı olabilir.

Araçlar-> Seçenekler-> Editor-> Biçimlendirme