Nearmap mimarisi

1 Cevap php

http://www.nearmap.com/ bakıyor

Just wondering if you can approximate how much storage is needed to store the images? (NearMap’s monthly city PhotoMaps are captured at 3cm, 5cm, 7.5cm, or 10cm resolution)

And what kind of systems/architecture is suitable to deliver those data/images? (say you are not Google, and want to implement this from scratch, what would you do? )

yani. Eğer Hadoop'un görüntüleri saklamak, ve vb sunmak için apache / php / memcache kullanmak istiyorsunuz?

1 Cevap

Bu sıkıştırma oranını belirlemek mümkün olmadan gerekli ne kadar alan tahmin etmek oldukça zor. Sadece evlerin hava fotoğrafları iyi sıkıştırmak eğer, o zaman önemli ölçüde saklanması gereken ne kadar veri değiştirebilirsiniz, koydu.

Ancak, matematik çıkarları biz gerekli anlamaya deneyebilirsiniz.

Yani, her piksel tedbirler 3cm 3cm onlar tarafından ^ 2 9cm kapak eğer. Hızlı wikipedia arama Londra yaklaşık 1700km ^ 2, ve km başına 2 ^ 10 milyar cm ^ 2 ^ 2 17,000,000,000,000 cm olduğunu söyler. Bu, 3cm çözünürlükte Londra'yı kapsayacak 1.888.888.888.888 piksel gerekir anlamına gelir. 7000 GiB, piksel başına 4 bayt, bayt içine bu koyarak. Londra için 3500GiB aşağı düşer% 50 sıkıştırma, alırsanız. Eğer ihtiyacınız olacak veri depolama ne tür bir fikir almak için kapak istediğiniz her şehre göre bu çarpın.

Içerik sunan toplanma göre basittir. Bu bir utanç verici paralel bir çözümdür yana doğru düğümler trafiği yönlendirmek için uygun bir ön-uç ile bir payı şey küme bunu uygulamak için kolay bir yol olacaktır. Düğümlerin durumunu korumak veya birbirleri ile iletişim kurmak zorunda değilsiniz çünkü bu. İdeal yöntem yeterli veri itmek yaparsam sadece GETler HTTP yanıt kendi web sunucusu uygulamak faydalı olabilir, sen iterek ne kadar veri bağlı olacaktır.

Ben bir dağıtılmış FS kümede başka bir yerden veri çekmek için çalışırken zaman önemli miktarda harcama gerekiyor beri şeyler dağıtmak için en iyi yol olacağını emin değilim.