MySQL çoğaltma - Benim istemci kodu (PHP) adlı yük dengeleme kolu mı?

2 Cevap php

Ben 4 köle sunucular varsa, MySQL master-slave çoğaltma ortamında nasıl yük dengeli seçme sorguları yürütebilirsiniz?

Ben 4 köle ile uğraşan bir PHP sınıfı yazmak ya da MySQL'in kendi yük dengeleyici çözüm sorguları ele mümkündür gerekir? Herhangi bir MySQL yük dengeleme çözümü var mı?

Benim sorguları dağıtmak için başka bir araç kullanabilir miyim? Bu gibi durumlarda tipik bir dizi yukarı nedir?

Tüm cevaplar için teşekkürler!

2 Cevap

Yaygın uygulama küme için bir yük dengeli adresi olarak sanal bir ip sağlamak için mysql küme önünde ldirectord gibi bir şey kurmak olacaktır, bu daha sonra çeşitli mysql sunuculara sorguları dağıtmak olabilir.

Bu / özel durum için overkill olmayabilir IPVS yönlendirme gerektirir, bu yük dengeleme php kontrolü size ulaşmak için çalışıyoruz ne için uygun olacağını olabilir.

Evet ve hayır.

Cevaplanması gereken iki soru gerçekten vardır:

  1. Should this query go to a slave, or the master db?
    • Bu mantık muhtemelen PHP olmalıdır. Bir köle vardı olamaz sen mutlak taze veri olması gerekir durumlarda, genellikle vardır. Bir kullanıcı bir sayfayı değiştirir Örneğin, master db güncellenen sayfa oluşturmak gerekir - kullanıcının değişiklikler henüz köle dbs için yapılmış değil olabilir. Bu çok uygulamaya özgü olduğunu, bu nedenle 3. parti araçlar sizin için bunu yapmak mümkün olmayabilir.
  2. Which slave should this query go to?
    • Bu, muhtemelen kendiniz yazmak gerekmez - bu özel köle bir isteği işleme uygulama için gerçekten önemli değil. Mevcut araçlar da bu işlemek gerekir.