PHP-dostu NoSQL çözümleri [kapalı]

4 Cevap php

PHP ile yazılmış olacak benim bir sonraki proje için bir NoSQL çözümü kullanmak için arıyorum. Ben kolayca PHP ile arabirim olabilir NoSQL çözümleri açısından ne seçenekler var? Ben henüz mimarisi hakkında düşünmeye çok yapmadım, bu yüzden benim ihtiyaçları ne olacak emin değilim; Ben sadece benim seçimler yüzden ben makul uygulayamaz şey inşa etmiyoruz ne olduğunu bilmek istiyorum.

Örneğin, ben Cassandra Pandra var biliyorum, ama bu sadece bir PHP kütüphanesi bulunuyor. MongoDB yerli PECL uzantısı vardır.

4 Cevap

CouchDB var PHPillow,

PHPillow CouchDB için bir nesne yönelimli sarıcı. Yenilikler indirme sayfasında bulunabilir. Apache CouchDB bir sığınakta HTTP / JSON API erişilebilir dağıtılmış, hata toleranslı ve şema-ücretsiz belge odaklı veritabanı. Diğer özellikleri arasında, bu iki yönlü çakışma algılama ve çözünürlüğü ile sağlam, artımlı çoğaltma sağlar ve JavaScript varsayılan görünüm tanımı dil olarak davranan bir tablo odaklı görünüm motorunu kullanarak queryable ve indekslenebilen olduğunu.

Ayrıca iyi bir bakış için http://nosql-database.org bkz.

Ben MongoDB için PHP sürücü yazdı ve ben harika bir arayüz olduğunu düşünüyorum :)

Mongo PECL paketi (! Şimdi yaklaşık bir yıl ve eski bir buçuk .. comparatively.) sadece güzel olgun ve oldukça iyice documented, gerçekten yaygın olarak kullanılmaktadır. Eğer kontrol ederseniz mongodb en PHP page, sen Cake, Doktrin, Drupal, Kohana, Symfony ve Zend, yanı sıra bir kaç yönetici GUI'leri ile entegre yolları {[(2 gibi (orada olduğunu görebilirsiniz )]}) ve kendi ODMs (nesne belge mappers) çeşitli.

P.S. Salathe olsa, en iyi çözüm gerçekten ne yaptığınızı bağlıdır gidiyor, iyi bir nokta vardır.

Bir NoSQL çözüm

Sizin soru amaçlanmıştır olsun veya olmasın, çok muğlak. Eğer çıkmak isteyen olduğunu bilmeden NoSQL solution daha sonra herhangi bir öneriler sadece adlandırma adları (ille kötü bir şey, ancak birkaç dakika içinde kendinizi Google'dan olamaz hiçbir şey) olur. Örneğin, (Cassandra ve MongoDB) yukarıda adı iki farklı hayvanlar: friendliness biraz kısa görüşlü görünüyor üzerinde seçim tabanına.

Yani, bu konuda bir düşünmek olabilir, sonra gelip projede (hiç açıklamadı gereği; genel yaklaşımlar, istek ve arzuları, bu tür bir şey) üzerinde ayrıntılı bir seçim doğru hareket yardımcı bize yardımcı olmak için?

P.S. Bir Yorumlarınız için çok uzun, çünkü bu sadece bir "cevap". Waffley parmaklar!

P.P.S. O şey gelir, ama ben PHP ile ya da başka ... MongoDB oldukça hayranı değilim ki.

Ben kendimi henüz denemedim, ama benim yapmak listesinde bulunuyor: mongo with php deniyor.