Uzamsal arama için Solr vs Sfenks

1 Cevap php

Sanırım yaklaşan projeler üzerinde kullanarak gidiyoruz tam arama motoru seçimi ile görevli değilim. Ne okudum dayanarak, ben Solr doğru eğilerek, ama ben mekansal arama konusunda biraz endişeliyim. Diğer bazı parametrelerin (anahtar kelimeler, kategori, vb) ek olarak (Tempe, AZ 25 kilometre mesafedeki, örneğin) bir konum ve maksimum mesafeyi belirlemek için muktedir istiyorum. Biz Mesafeye göre sonuçlarını sıralamak mümkün olmak istiyorum.

Mekansal SOLR görünüşte oldukça yeni olduğunu ve olgunluk ne tamamen net değil. Diğer seçeneklerin bir çift (elle hesaplanması ve daha sonra mesafeyi tersini veya solr-spatial-light da vardır.

Benim soru temelde: Mekansal Solr (veya Solr-uzamsal-ışık) Yukarıda anlatılan, ya da daha iyi kapalı Sfenks ile gidiyorsun davayı ele gösterilmek için yeterince hazır mı?

Ben de özellikle php ile, bu iki uygulama genel deneyimlerini işitme ilgi duyarım.

1 Cevap

I'm currently using Spatial Search Plugin (SSP) for Apache Solr in production, which is based on an older implementation of spatial Solr. The new spatial implementation is (as of this writing) available only in trunk (or nightly builds) and currently being implemented. I'm not aware of the current state of this implementation.

Mekansal Plugin bazı minor issues vardır ve bu eski kod geçerli uygulama daha az esnek olmasına rağmen, varolan istikrarlı Solr 1.4 örneğine kolay bir şekilde uygulanabilir olma avantajına sahiptir. Artı, iyi belgelenmiş oluyor. Sana herhangi bir sorun veya performans sorunları olmadan tanımlamak aynı use-case için kullanıyorum.

Sen / boylam koordinatları enlem yerleri dönüştürmek için bazı geocoder gerekir. Sen MaxMind's GeoLite City ya da başka bir yerde bir veritabanı kullanabilirsiniz.

Ben bunu kullanmıyorum gibi Sfenks üzerinde yorum yapamam.