DokuWiki DocBook

3 Cevap php

DocBook içerik almak ve DokuWikiniz içeriği dönüştürmek için basit bir yolu var mı? Şimdiye kadar sadece DokuWiki plugin yorumlayacak docbook içerik ve XHTML çıkışı buldum, ama bu her sayfa yük olur.

Ben bu yüzden sadece bir kez yorumlamak zorunda dokuwiki yerli biçimlendirme sözdizimi doğrudan docbook içeriği dönüştürmek için bir yol bulmak istiyorum. Herhangi bir fikir?

3 Cevap

Başka bir seçenek olacaktır

  1. 'Docbook2html' kullan - [DocBook tools] daha sonra HTML DocBook'u dönüştürmek ve
  2. biçimlendirme wiki için HTML dönüştürmek için bu Perl Modülü gibi bir şey kullanın. http://metacpan.org/pod/HTML::WikiConverter

Bahsettiğin aracıyla bildik değilim, ama istihdam olabilir genel stratejileri üzerinde bazı düşünceler var.

  1. Eğer eklenti çalıştırır ve gelecekte statik kadar hizmet için içerik saklar vb, yakut, sh, perl komut çeşit yazabilirsiniz DocuWiki eklentisi çıkışı ile memnun iseniz.

  2. Bu DocuWiki sadece xsltproc programı arama ve çıkış kadar hizmet olduğu görülmektedir. Eklenti çalışıyor ise o zaman komut satırından veya kendi komut doğrudan xsltproc aramak gerekir. DocuWiki bu çizgilerin bir göz atın

    exec ("$ xsltproc-o $ tmpXhtmlFile $ docbookXsl $ tmpDocbookFile 2> & 1", hataları $);

    $ ReturnXhtml = shell_exec ("$ xsltproc" DOKU_PLUGIN "/ docbook / xhtmlCleaner.xsl $ tmpXhtmlFile"..);

  3. Eğer seçenek 1 veya 2 kez çalışıyorsa. Kur revizyon kontrol sisteminde bir cron iş veya kanca orijinal docbook kaynağına değişiklikleri izlemek ve statik sürümünü yeniden oluşturmak için komut aramak için.

Bir küçük (ama muhtemelen önemli) not: DokuWikiniz Çıktılanan HTML dosyasını kaydeder bir önbelleğe alma mekanizması içerir. Bu normalde eklenti çok seyrek (yani sadece ilk kez sayfanın belirli bir revizyon görülüyor) idam edileceği anlamına gelir.