PHP WEB Kalkınma N-katmanlı yapısı ve işlevleri katmanda nelerdir?

1 Cevap php

Herkes bana N-katmanlı yapısı söyleyebilir ve onların sıralar Web Programlama kullanılabilir?

Öncelikle, 3 katmanlı yapısı içinde bir başka, iş mantığı katmanı ve son bir veritabanı erişim katmanı sunum katmanı olduğunu.

Ama N-katmanlı veya 4 katmanlı yapısı için katmanları nelerdir ve işlevleri ne tür onlar tutmak mı? Her kısa bir örnek ile açıklamak bana verin.

1 Cevap

Başka bir aşama olarak önbelleğe alma katmanları ekleyerek yapabilirsiniz. Caching düzeylerde ilave edilebilir. Görüntüler, sayfaları, veritabanı sorguları ya da sadece tek tek dosyalar için için. Bir proxy sunucusu zaman belirli bir süre için sayfaları önbelleğe alabilir. Bu pahalı sayfaları için gerçekten yararlıdır.

Onlar önbelleğe dağıtılmış olmasına rağmen Akamai, bunun dışında bütün bir iş inşa etti. Bir bütün diğer katmanı olarak kabul edilebilir. Sunucuya yakın sunucudan içerik hizmet.

Yük dengeleme ve çoğaltma diğer kademelerin kabul edilebilir. Bu oldukça yaygın olduğu, veritabanı köle gitmek okur, master gidin yazıyor. Güvenlik duvarları trafiği dağıtmak için denge yükleyebilirsiniz. Örneğin, birden çok web sunucuları.