gün web-dev kullanım için gün için basit nesneler için fikir?

3 Cevap php

Dang-Ben bu öznel bir soru, yani muhtemelen kilitli / tekmelenmeden alacak biliyorum, ama sormak başka nerede bilmiyorum çünkü ben, yine deneyeceğim (bu sormak için daha iyi bir yere bana gelin çekinmeyin!)

Ben sadece PHP ile OOP başımı sarma, ama ben hala çerçeveler veya bir şey kullanarak değilim.

Ben onları daha iyi bir fikir almak için kendi web sitelerinde kullanabileceği birkaç küçük, basit nesneleri oluşturmak istiyorum.

Herkes insan temel web sitelerinde kullanmak istiyorum 10 gün için günlük nesneleri söylemek bana gelin bir liste veya bir kaynak tavsiye edebilir misiniz?

Ben kendimi biraz kafa karıştırıcı, çünkü ben soruyorum nedenidir. Örneğin, ben bir "veritabanı bağlantısı" nesnesinin düşünüyordum, ama sonra sadece bir "nesne" gerçekten sadece bir fonksiyonu olduğunu, ve düşünüyorum?

Yani soru şu:

("Alışveriş sepeti" tip web siteleri dahil değil) temel PHP web sitelerinde kullanılan nesnelerin bazı örnekler nelerdir

Teşekkürler!

3 Cevap

Burada olabilecek birkaç temel yeniden nesneler bulunuyor:

  • Session (cookie tarafından tespit depolanan sunucu tarafı)
  • Kullanıcı (kullanıcı adı, şifre vb)
  • DbConnection (evet, bu bir nesne olabilir)
  • Yorum (kullanıcılar şeyler üzerinde yorum yapmasına izin)

Öğrenmek için iyi bir yoldur kendi web çerçeve oluşturmak için başlamak istiyorum gibi geliyor. Olsa tekerleği yeniden icat etmeyin. Bir üretim yeri için, muhtemelen mevcut bir çerçeve kullanarak daha iyiyiz.

Eğer tekrar HTML ve CSS tutkal istemiyoruz dedi beri, bu kalkmayın:

  • WebForm sınıf oluşturmak. Bu sınıf, form öğelerinin bir kaptır. Bu form öğeleri eklemek ve kaldırmak için yöntemleri vardır. Bu formu yazar getHTML () yöntemi vardır kullanıcı kutu girdi veri böylece. POST yapıldığında aynı nesnedir. Bu kullanıcının giriş doğrulamak için bir yöntem vardır; o delegeler her form öğesi için doğrulama ve küresel doğrulama çeşit yok. Bu formu işleyen bir süreç yöntemi vardır. Bu kesindir ve doğrulama geçti olmadığını kontrol eder. O geçerse aslında forma özgü işleme (örneğin DB satır eklemek) yapar soyut korumalı yöntemini çağırır. Formu (bu oturumda depolanır, eğer çok sayfalı formları yapmak daha kolay) oturumunda saklanan, ya da yeniden inşa edilebilir her şey saklanabilir.
  • Bir BaseFormElement oluşturun ve sonra da vb EmailElement, PhoneElement gibi birçok çocuk sınıflar Bunlar var WebForm tarafından çağrılan bir getHTML () yöntemi :: getHTML () ve belirli öğeyi yazdırır. Onlar WebForm denir :: validate () doğrulayıcı bir () yöntemini ve o öğenin doğru doğrulanmış ve işlenen veri döndüren getData () yöntemi var.

Bunlar sadece bazı fikirler vardır. Bazı şeyler mantıklı olmayabilir: p

Ben veritabanı erişimi ilk büyük olasılıkla nesnesi olacağını söyleyebilirim - bir sınıfa en yaygın SQL istekleri çevreliyor. Eğer yeteri kadar onları soyut yaparsanız, veri erişim durumlarda geniş bir yelpazede için bunları kullanabilirsiniz.

Standartlarında tasarım / kullanımı hakkında düşünmek için yol sınıfı sorumluluk düşünmektir. Sen (... bu daha kısa) bir kısa cümle sınıf amacını açıklamak mümkün veritabanı erişimi nesnesi için yani gerektiğini, diyebilirsiniz:

"Ortak veri erişim görevler için bir API sağlar"

Veri erişim sınıfındaki yöntemlerden herhangi birinin, o başka bir şey yaparsanız, o zaman onlar başka bir yere ait olduğunu biliyor.