Nasıl Vala programlama dili ile bir PHP Modülü olun musunuz?

2 Cevap php

Olduğu söyleniyor Vala adlandırılan bu yeni dil, C # gibi ve C + + veya C, GCC derleyicisi ile Linux üzerinde C içine aşağı derler daha güya kolay.

Kulağa harika geliyor. Şimdi yavaş PHP kodu Vala yapılan ve bir fonksiyonu olarak PHP içine alınabilir, böylece bir PHP uzantısı modülü yapmak için kullanmak istiyorum.

Nasıl Vala bu başarırız? Hatta mümkün mü?

2 Cevap

Ben Vala bilmiyorum, ama sen, yerel kod çağırmak C yapıları beyan ve işaretçileri yerel kod sözü olarak onları geçmek, ve C arama kuralları kullanım fonksiyonları tanımlayabilirsiniz eğer, bu mümkün olmalıdır. Ama kesinlikle C / C + + bunu yapmak daha kolay olacaktır.

Edit: onun homepage diyor

Bir C uygulamasından bir Vala kütüphane kullanma C. doğrudan kütüphane veya uygulama yazdık sanki valac Vala kaynak dosyaları C kaynak ve başlık dosyaları üreten diğer gobject tabanlı kütüphane kullanarak daha farklı bakacağız. Orada bir vala çalışma zamanı kütüphane olmayacak ve uygulamaları kendi tar ile oluşturulan C kodu dağıtmak, böylece kullanıcılar için herhangi bir ek çalışma veya yap-zamanı bağımlılıkları vardır.

Bu kesin olmasa da bu yüzden, ben muhtemelen yapabilirsiniz söyleyebilirim.

Ben başka dillerden Vala kütüphane kullanımı nasıl basit bir örnek oluşturduk:

https://github.com/antono/vala-object

Ancak Python ya da Ruby desen alabilirsiniz PHP örneği eksik. Plull istekleri kabul edilir. Vala kütüphane bağlamaları GOobject Introspection yoluyla automagically oluşturulur.

https://live.gnome.org/GObjectIntrospection

Gobject-için-php kullanımı ve ücretsiz bağlamaları olsun!

https://github.com/indeyets/gobject-for-php