VBulletin forum ve status.net mikroblog platformu arasında bir paylaşım oturumu

1 Cevap php

I need to integrate vBulletin 4.0.3 Publishing Suite with status.net microblogging platform. The first thing I need to do is make these 2 to share 1 session so a user logged in vBulletin forums will also be logged in to status.net and vice versa.

Ben farklı alt etki altında farklı vBulletin bileşenler yüklü:

  1. forums.sample.com - vBulletin forumları
  2. blogs.sample.com - vBulletin bloglar
  3. sample.com - vBulletin içerik yönetimi

Blogs.sample.com için blog.php | | forum için forum.php ilgili php dosyasını (sample.com için content.php içeren aynı yerde (. .. / Public_html / index.php) bu noktanın bütün. sample.com) $ _SERVER bağlı ['HTTP_HOST']

Ben çok farklı alanlarını ziyaret oturumu kırmak değil bu 3 alandan tümü için tek bir cookie.domain (. Sample.com) kullanmak üzere vBulletin yapılandırmış.

Ben de status.net yüklü subdomain olan status.sample.com var. Alt alan yapılandırma sample.com içinde (. / Public_html / durum / ..) yani document_root aslında bir alt klasörü olan farklı

Şimdi bana tüm bu alt alan tek bir oturumu paylaşmak yapmak için bazı işaretçiler verebilir misiniz?

Ben yardımcı olur emin değilim, ama anladığım kadarıyla, status.net varsayılan hiçbir özel oturum yönetimini yapar, ama o "oturum" adında bir veritabanı tablosundaki oturum verilerini saklamak başlayacak bu yüzden açmak mümkündür. varsayılan veritabanında vBulletin saklar oturumları.

Herhangi bir ipucu takdir edilecektir.

Teşekkür ederim.

1 Cevap

Ikisi oturumu paylaşmak bile id, sana yaramaz. Onlar, yani oturumuna aynı şekilde kullanmak gerekir:

  • Aynı tuşlarla (veya oturumda her uygulama koymak, dışında ihtiyacı o verileri, diğer bir ihtiyacı verilerle) ile aynı değişkenleri saklayın.
  • Bu oturumların gerçekleştirmek için tam olarak aynı verileri kullanmak sürece, ikisi de diğer uygulama oturumunda saklanan kullanıcı adı / tanımları / ne olursa olsun 's erişimi olması gerekir
  • Onlar nesneleri depolanacak ise, hem kendi sınıf tanımlarına erişmek için olurdu

Kendi uygulamaları bina ve baştan düşünmek sürece Yani, "paylaşım oturumları" unutun. Yerine single sign-on CAS veya OpenID gibi uygulamak.