Php genel tasarım felsefesi nedir?

8 Cevap php

Geçenlerde (5) bir müşteri için bir Drupal uygulaması üzerinden PHP ile ilk karşılaşma oldu. "Vay bu kullanmak için eğlenceli!" Orada deneyim (dokümantasyon örneğin iyidir) hakkında zor bir şey kesinlikle değildi, ama ben, ben düşündüm bir an olmadı "gerçekten zeki olduğunu!", Ya da Ayrıca, ben doğru fonksiyonları adlandırılacak gittiğini tahmin, ya da takip etmek bir yol gösterici ilke tespit olamazdı.

Bu her şey bir nesnedir Örneğin Ruby, aksine olan, yöntemler öngörülebilir ve pseudo-polimorfik, ve blokları kullanmak için bir sevinç (birkaç örnek isim) vardır. Buna karşın diğer dil vurgular: Python liste comprehensions Eğer tekrarında düşünmek şeklini değiştirmek, C bu göstericiler ve bit işlemleri bulunuyor geri donanım getiriyor, javascript onun isimsiz fonksiyonları ve karmaları için gelişmiş desteğiyle daha şaşırtıcı, harika ve hatta SQL onun crustiness güçleri verilerinizi takdir ve ilişkisel düşünmek.

Yani aklınızda olan, php olayları nelerdir? Ve dilin genel tasarım felsefesi nedir? Ben php genel olarak büyük bir üne zevk değil biliyorum, ama ben her zaman nedeniyle kopyalama ve yapıştırma kodu beceriyor profesyonel olmayan geliştiricilerin büyük miktarda bir algı sorunu olduğunu duydum.

EDIT:

Tamam, bu yüzden uzlaşma PHP web programcıları maymun anahtarı olmasıdır. Bunu kabul edebilir. Ben sadece bir fikir arıyordum, ama ben zaten vardı sanırım. Ben kesinlikle Örneğin mod_php / libphp takdir ediyorum. Ve ben daha önce hiçbir php deneyimi ile iki hafta içinde kapı benim uygulama üzerinden almak mümkün, bu yüzden de kendisi için konuşur sanırım.

Mesajlar için teşekkürler.

8 Cevap

Kimden php web site:

PHP is an HTML-embedded scripting language. Much of its syntax is borrowed from C, Java and Perl with a couple of unique PHP-specific features thrown in. The goal of the language is to allow web developers to write dynamically generated pages quickly.

Diğer bir deyişle, gerçekten bir tasarım felsefesi yoktur: Bu (tabii ki hehe, Perl miras) bir işi halletmek için fikirlerin bir karışımı ve püre var.

PHP tasarım felsefesi:

D'oh!

PHP'nin vurgu işi alma üzerinde, hızlı, akıllılık değil. Yani PHP güzel, temiz, nesne yönelimli kod yazmak cam't olduğunu söylemek değil. Ben en PHP programcıları yanlış nereye düşünüyorum düşünce olduğunu size can Eğer must bunu yapmasını, HTML PHP embed çünkü. Benim kendi PHP kodu kuvvetle nesne yönelimli ve (dışında ilk sayfasından itibaren) hiç gömülü kodunu içerir.

Eğer işaret gibi, PHP çok iyi rakiplerinden birçoğu için söyleyebileceğim fazla olduğu belgelenmiştir.

Ne hatırlamak zorunda PHP bir devrim olmasıydı. PHP Rasmus Lerdorf tarafından oluşturulan anda dinamik siteler için gerçekten hiçbir alternatifi yoktu. Peki sayfalarını hizmet için kendi C exe yazma dahil CGI-GATEWAY (temelde hangi php) vardı - ASP denilen bir şey vardı ama o geri sonra oldukça saçma olduğunu ve sadece çok az ve seyrek olduğunu pencere kutuları koştu ağ.

Sen olmak ya da felsefesini tasarım onun sebebi web için ilk kitlesel pazar betik dili olduğunu söyleyebiliriz. O kadar çok bir karmaşa biraz görünüyor neden olan büyümüş olarak tasarlanmış değildi, ama iş yok.

Bir PHP kitaptan var:

PHP is an open source project of the Apache Software Founation and it's the most popular Apache web server add-on module, with around 53% of the Apache HTTP servers having PHP capabilities. PHP is particularly suited to web database applications because of its integration tools for the Web and database environments. In particular, the flexibility of embedding scripts in HTML pages permits easy integration of HTML presentation and code. The database tier integration support is also excellent, with more than 15 libraries available to interact with almost all popular database servers.

Bu şu avantajları hakkında konuşmaya devam ediyor:

  • Açık kaynak
  • HTML ile entegrasyon için esnek
  • Karmaşık projeler için uygundur
  • Komut dosyalarını çalıştıran Fast
  • Platform ve işletim sistemi taşınabilir
  • Bir topluluk bir çaba

Bu gerçekten sorunuza cevap vermez biliyorum, ama belki PHP tüm hakkında ne de biraz daha üst düzey bir bakış sağlar.

Gönderen: Hugh E. Williams & David Lane. Web Database Applications with PHP and MySQL. 2nd Edition.

PHP bir sunucu tarafı bir Perl sözdizimi ile HTML belgeleri için sistemi içerir oldu. O zamandan beri onun mirasını depar çalışıyor.

Do what thou wilt

Ben php hakkında iyi bir şey yukarı ve oldukça hızlı çalışan alabilirsiniz olduğunu düşünüyorum ve yeni başlayanlar için çok kolay. Öğrendiğim ilk dil okulu Java, bu yüzden PHP pikap çok kolay oldu. Java öğrendim, o OO kavramlar pikap zor etrafında ilk kez oldu ve ben gerçekten tamamen anlamadı. Eğer PHP OO kullanmaya gerek yok çünkü Ama olmayan programcılar için pikap dil ​​temellerini öğrenmek ve daha sonra öğrenme nesneleri üzerinde hareket edebilmek çok kolay.

Ben dili tür kaotik katılıyorum, ama Facebook, Digg, ve Yahoo parçaları gibi güç siteleri yapar. Gerçekten Twitter hariç, Ruby (özellikle raylar) hakkında aynı diyemeyiz.