Vim: ctags bulunanların omnicomplete tarafından gösterilen kısıtlayan yöntemleri

1 Cevap php

$bar Bu sınıfın bir örneğidir ve ben yazarsanız ben, bir kaç yöntem vardır bir sınıf ile basit bir PHP dosyası düzenleme ediyorum

$bar-> ctrl x ctrl o

Ben ctags listede mevcut benim sınıf olanlar ve ek yöntemler (yerleşik olanlar) bir sürü bir pop-up olsun. Nasıl tüm bu dış yöntemlerini gösteren önlemek ve sadece benim sınıfında tanımlanmış olanları tutmak?

1 Cevap

Ben VIM belgelere (:help ft-c-omni) Bunun için gördüm eminim:

When using CTRL-X CTRL-O after a name without any "." or "->" it is completed from the tags file directly. This works for any identifier, also function names. If you want to complete a local variable name, which does not appear in the tags file, use CTRL-P instead.

When using CTRL-X CTRL-O after something that has "." or "->" Vim will attempt to recognize the type of the variable and figure out what members it has. This means only members valid for the variable will be listed.

When a member name already was complete, CTRL-X CTRL-O will add a "." or "->" for composite types.

Ben doğru, dahili işlevselliği, en iyi, sadece CTRL-P kullanabilir ve böylece ETİKETLER tamamen dosyasını atlayarak yerel değişkenler adlarını maç sağlayacak okursanız.

Ne gerçekten istediğiniz anda (header / cpp dosyası) üzerinde çalışıyoruz çeviri birimi özgü bir Etiketler dosyadır. İşte bu sorunu çözmek için çalışıyor olsaydı ben yapmak istiyorsunuz adımlar şunlardır:

  1. Bir komut dosyası oluşturma (ya da daha iyisi, bir makefile içine dahil) çeviri birimi, belirli TAG dosyaların otomatik olarak oluşturulmasını.
  2. Varolan Etiketler dosyaları kaldırır vim bir komut oluşturmak, dosya belirli Etiketler dosyasını yükler ve düzenli CTRL-X CTRL-O omni-tamamlama gerçekleştirir. Gerekirse, orijinal etiketleri döner.

Eğer sık ​​sık kodu olarak geçerli çeviri üniteyi değiştirerek olacaktır beri doğrudan VIM'in gelen # 1 için komut arama yapabilmek isterim gibi Ayrıca, bana öyle geliyor.

Ben size doğru yönde başladı alır umuyoruz, ve ben) = bir uygulama / yardım görmekten mutluluk duyarım.