Php kullanarak bir web uygulaması geliştirmek, bazı önerilerini verin lütfen

3 Cevap php

Ben php kullanarak bir web uygulama geliştiriyorum. Bu depolama için MySQL veritabanı kullanır. Ama uygulama gelecekte yükseltmek olabilir, bu yüzden bana veritabanı yapısını yükseltme ağrıyı azaltmak için herhangi bir çerçeve olduğunu bilmek istiyorum. Ben cakePHP adında bir çerçeve olduğunu biliyoruz. Ve uygulama gelecekte daha sunuculara dağıtmak olacak, kümeler, uygulama başlangıç ​​yazmadan önce herhangi bir özel ihtiyaç vardır. Çok teşekkür ederim.

3 Cevap

CakePHP büyük bir çerçeve, ancak web uygulaması gelecekte daha yüksek trafik ölçülebilir düşünüyorsanız, ben CakePHP büyük yükleri nasıl işleyeceğini iyi tamamen ikna olmuş değilim.

CakePHP benzer olan Yii denemenizi öneririz, ancak, yerleşik ağır trafik olduğunda veritabanı yükünü azaltmada büyük faydalar sağlayacaktır APC ve memcached gibi önbelleğe alma çözümleri için destek.

Burada çok detaylı ve kapsamlı bir tanıtım & bulunuyor Yii başlamak için öğretici:

http://blog.dmcinsights.com/series/learning-the-yii-framework/

Ve burada size yardımcı olabilecek o Zend veya CakePHP üzerinde Yii seçtim açıklayan bir programcının bloga bir bağlantı:

http://blog.ryanlahue.com/2009/12/yii-framework-choosing-best-web.html

Bu yardımcı olur umarım!

Bir Framework kullanmak istiyorsanız, ben PHP yapımcıları Zend Framework öneririm. Sadece gelecekte veritabanı sunucusu geçmek gerekirse:

Veritabanı querys / bağlantıları için PDO kullanabilirsiniz. PDO PHP5 dahil ve MSSQL (örnek) MySQL geçmenizi sağlar, veya SQLite MYSQL edilir.

Zend Framework

PDO on Wikipedia

Ben tavsiye ruckusing veritabanı şemasını takip etmek istiyorum. CakePHP çok aynı şeyi yapmak gerekiyordu, ama ben çok iyi çalışmaz bulunursa onun SchemaShell vardır.

Ölçeklenebilirlik gelince, burada listelemek için zor dikkate şeyler vardır. Kek gibi bir çerçeve daha fazla sunucuya ölçekleme zaman sonra yardımcı olabilecek uzak bazı şeyleri soyut yardımcı olabilir. Pastalar SessionComponent kullanarak Örneğin, can soyut oturumları uzakta tamamen ve büyütmek isteyen ya da zaman önemli bir engel olmayabilir, merkezi bir veritabanında oturumları, depolama PHP oturum işlenmesinden sonra anahtarı.