OOP PHP ve MySQL

3 Cevap php

Merhaba ben PHP ile OOP yeniyim. Bir tablodaki verileri seçerken OO devreye giriyor merak ediyorum. yani i, kullanıcıların bir tablo ve bir kullanıcı profili sayfası var. Yani bir kullanıcı sınıfı var. Ben tablosundan kullanıcı verileri ardından sınıf Kullanıcı yeni bir nesne oluşturmak ve özelliklerini tanımlayan seçerim?

Benim için bu kadar açık herkes için teşekkürler!

Selamlar,

Jonesy

3 Cevap

İşte bu, kullanıcı verilerini seçer UserManager sınıf oluşturmak ve kullanıcı nesne (ler) oluşturabilirsiniz onunla (size fıkra bağlı olarak). Bu sınıf, aşağıdaki yöntemleri olabilir: selectUserById (), selectUsersByAge (), vb ..

ORM , like Doctrine ya da Propel kullanın.

Ayrıca bakınız Stackoverflow soru "Good PHP ORM library"

Size DB veri verebilir MYSQL sorguları oluşturmak için bir sınıf oluşturmak, örneğin, bu yönteme bir parametre geçirerek size bir kullanıcı vermek bir yöntem olabilir, ya da size numarasını vermek başka bir yöntemi olabilir Örneğin sizin tabloda kullanıcıların.

Eğer ihtiyacınız şekilde sınıf inşa edebilirsiniz.

Sonra sayfanızda size sınıfta onları tanımlanan yöntemleri kullanarak DB veri döndürmek için kullanabilirsiniz ve istediğiniz gibi sayfanızda kullanmak sınıfın yeni bir örneğini tanımlar.

Bu size yardımcı olur umarım.