direği vs PHP kıyaslama

2 Cevap php

Ben direği vs kriter PHP istiyorum. Ben hem benim karşılaştırma olarak bile mümkün olmak istiyorum, bu yüzden burada ben ile geldi budur:

  • PHP MySQL veritabanına bağlanan bir smarty şablonu kullanarak, APC ile 5.1.6
  • Aynı MySQL veritabanı bağlayan bir mako şablon ile dikmesi kullanarak Python 2.6.1,

Ben bir daha adil bir karşılaştırma yapmak için bu kurulum değiştirmeniz gereken bir şey var mı?

Ben hemen hemen hiçbir aktivite, ram 2G ve 4 çekirdeğe sahip bir yedek sunucu üzerinde çalıştırmak için gidiyorum.

Nasıl ya da olmasın gereken kriter onlardan herhangi bir öneriniz? Ben gerçek kıyaslama yapmak için ab kullanarak planlıyoruz.

Related

2 Cevap

PHP bir ORM kullanarak değilseniz size SQLAlchemy ORM veya SQL-İfade dili kullanabilirsiniz ama ham SQL komutlarını kullanmak gerekir. APC kullanıyorsanız eğer Python uygulama olduğunu, ya da. Py dosyalarını precompiled olduğu klasöre yazma yetkisi olduğundan emin olun.

Eğer smarty önbellek kullanıyorsanız da adalet uğruna yanı Mako önbelleğini etkinleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Ancak bir sorun var: Python MySQL adaptör inanılmaz kötü. Veritabanı bağlantıları için muhtemelen yavaş performans ya fark edeceksiniz (SQLAlchemy kendisi için unicode çözme gerçekleştirir) veya (MySQL adaptör yapar eğer) bellek sızdırıyor.

Hiçbir Unicode desteği yoktur çünkü her ikisi de sorunlar PHP ile yok. Yani toplam adalet için sen (ancak inanılmaz kötü bir fikirdir) veritabanı bağlantısı unicode devre dışı bırakmak gerekir.

Yani: PHP ve dikmesi karşılaştırmak için adil bir yol olarak görünmüyor :)

  1. PHP sürümü güncel olan, PHP süre için 5.2.x alanında olmuştur ve büyük gelişmeler var değil iken, ben eski bir şey haksız bir karşılaştırma test söyleyebilirim yeterli değişiklikler vardır.

  2. PHP 5.3 nihai becomming eşiğinde olduğunu ve büyük PHP 5.x gelişmeler yanı sıra gerçekten tüyler PHP 6 bölmek istiyorsanız, 5.x son versiyonu olan da olduğu gibi sizin testlerde bu içermelidir alfa / beta ve bu da ağır bir revizyon var.

  3. Tamamen farklı dilleri karşılaştırarak ilginç olabilir ama elmalarla armutların karşılaştırılması ve herhangi 2/3/N-Tier app büyük darboğaz I / O bekliyor unutmayın Yani en büyük faktör sadece hız Python VS ASP.Net vs PHP karşılaştırarak, hepsi 3 1 saniyeden daha az yürütmek gibi anlamsız veritabanı hızı olduğunu ancak henüz kolayca bağlı olarak, veritabanı sorgu 2-3 saniye bekleyin donanım ve neye dayanarak yapıyorsunuz.

  4. If you are worried what is faster, you're taking the absolute wrong approach to choosing a platform. gibi (değil sipariş) gibi daha önemli sorunları vardır:

    a. Nasıl kolayca ben o platformda yetenekli devs bulabilirsiniz

    b. Ne kadar tecrübeli kişilerce Devs maliyeti yok

    c. ROI dil teklifi yapar, ne kadar

    d. Dil ne özelliği zengin