Gömülü bir sunucu için web teknolojileri

0 Cevap php

Geçenlerde bir gömülü cihaz için yeni bir web geliştirme projesine başladı ve teknolojileri kullanmak için bazı öneriler istemek istedim. Cihaz bir JSON sunucudan veri almak için AJAX kodu dahil HTML sayfaları hizmet edecektir. Biz buna bağlı değiliz ama biz geçici, web sunucusu olarak Cherokee kullanıyorlar.

Şu anda, aşağıdaki teknolojileri düşünüyorum:

  • PHP tüm yazmak. Ben, büyük, yavaş ve şişirilmiş biliyorum, ama ben web arayüzü (bir gömülü sistem için bir sürü) için kullanılabilir 10MB hakkında var ve biz bu cihazların herhangi trafik çok görmeye olmayacaktır. Ancak (sayfa bir saniyeden daha az yüklenmesi gerekir), kullanıcılar için duyarlı görünüyor gerekmez.

  • FastCGI + bir C programı - Biz bir bellek veri tabanı kullanıyorsanız, yani C program doğrudan API aracılığıyla veritabanı ile etkileşim olabilir. Bu PHP çok daha iyi bir performans olurdu, ancak C çok web geliştirme için uygundur olmadığı geliştirme zamanı ve güvenilirliği bir husustur.

  • Lua + Kepler - Bu performans ve gelişme süresi arasında güzel bir orta yol gibi görünüyor. Ancak, Lua hiç çalışmamıştım, bu yüzden gömülü bir web projesinde bunu uygulamak için nasıl gerçekten emin değilim. Ben de Cherokee web sunucusu ile ne kadar iyi entegre olarak belirsiz değilim.

Yani yukarıda belirtilen teknolojileri ile herhangi bir görüş ya da geçmiş deneyimleri? Herhangi diğerleri ben listede içermelidir?

Thanks, Alex

0 Cevap